Yerinde dönüşüm projesinde ilk adım atıldı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde “yerinde dönüşüm projesi” kapsamında deprem hasar alan binaların yerine yenilerinin yapımına başlandı.

Yerinde dönüşüm projesinde ilk adım atıldı

Kahramanmaraş merkezi 6 Şubat depremlerinde Ayvanat Mahallesi’nde ağır hasar alan 5 katlı iki bina, bir süre önce ekiplerce yıkıldı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Siverek Kaymakamlığı ve Siverek Belediyesince 20 hak sahibinin başvurusunun ardından çalışmalar başladı.

Temel atma töreninde konuşan Siverek Kaymakamı Musa Aydemir, 6 depreminde hayatlarını kaybedenlere rahmet diledi.

Doğal afetlere karşı tedbirli olunması gerektiğini belirten Aydemir, “Aynı acıları yaşamamak adına bugünlerden yarınlara daha tedbirli olmak lazım. Bizde kaymakamlık olarak devletimizin imkanları, hükümetimizin de desteğiyle öncelikle ağır hasarlı yapılarımızın bir çoğunun yıkımını tamamladık. Sonraki programımız ise orta hasarlı yapılar, önümüzdeki haftadan itibaren orta hasarlı yapıların yıkımına başlayacağız. Tabi bu yıkımlar yapılırken bir yandan da deprem konutlarını yapıyoruz. Devletimizin ciddi imkanları var, bizi ziyarete gelen ilgililer programdan bahsettiler. Yerinde dönüşüm projesinin ilk temelini bugün atıyoruz. Yerinde dönüşüm projesi devletimizin evleri hasar almış vatandaşlarımıza sunduğu hibe ve kredi desteğidir. Bu vesileyle temennimiz süratle gerek yerinde dönüşüm gerekse de ilgili kurumlarla yaptığımız projeleri en kısa zamanda tamamlanmasıdır. Hayırlı olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından binanın temeline ilk harç döküldü.

Programa Belediye Başkan Vekili Cumali Bayram, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ile hak sahipleri katıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER