Siverek’te Kadınlardan Boyalı Eylem

Siverek'te Kadınlardan Boyalı Eylem

Siverek’te Kadınlardan Boyalı Eylem

       ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesinde Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM- SEN) üyelerinden oluşan kadın ve erkeklerden  oluşan yaklaşık 200 kişilik grup kadına şiddete hayır yürüyüşü düzenledi. EĞİTİM ? SEN binası önünde  başlayan yürüyüş yaklaşık bir km devam ederek  Güzel kuyu meydanında son buldu.



Burada basın açıklaması yapan sendika üyeleri daha sonra aynı meydanda bulunan bir duvara kadına şiddete dikkat çekmek için ellerini boyaya batırarak duvara yapıştırdılar.


     Medyanda toplanan kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Nurcan Kurt şöyle dedi. " 2013'ün ilk 10 ayında 140 kadın erkeklertarafından katledildi, yüzlercesi tecavüze tacize uğradı. AKP ve polisi, endemokratik haklarımız için yürüttüğümüz mücadelemizi sindirmeye çalışıyor.Kadın kimliğimize ve bedenimize yönelik cinsel şiddeti adeta kendine görevedinmiş durumda. Gözaltına aldığı kadınlara çıplak arama ve taciz şiddetiuyguladığı gibi, kaç çocuk doğuracağımıza, "öğrenci yurtlarında ve evlerdeerkek ve kız öğrenciler birlikte kalamaz" diyerek namus bekçiliğine soyunarak,kişisel haklarımıza yönelik  fütursuzpolitikaları ile muhafazakarlığın son örneklerini sergiliyorlar.  Başbakanın kadın düşmanı ifadelerineeşlik  eden  medya, TRT, Diyanet İşleri Başkanlığı da,yayınladıkları beyanlarla bizleri günahkar gören zihniyetleriyle eve hapsetmeyeve çıktığımız isyan ve özgürlük Gezi'sinden döndürmeye çalışıyorlar. Buna aslageçit vermeyeceğiz.  25 Kasım kadınayönelik şiddete karşı mücadele günümüzde; Kadın katillerine veTecavüzcülere  ağırlaştırılmış cezalarınverilmesi için, tacizci ve tecavüzcü polislerin yargılanması için,ücretlendirilmeyen ev içiemeğimize sahip çıkmak için, kadın cinayetlerine dur demek için,kirli savaş suçlularınınyargılanması için, "utanç duvar"larının yıkılması için, Rojava kadın devrimi'nesahip çıkmak için, SOKAKTAYIZ İSYANDAYIZ!" dedi.


    Basın açıklamasının ardından meydanda toplanankadılar aynı medyanda bulunan park duvarında kadına şiddete dikkat çekmek içinsarı kırmızı ve yeşil renklerden oluşan boyalar ile duvara el iziyapıştırdılar.


   Kadınlar yürüyüş sırasında sık sık sloganatarken yöresel kıyafetli ve ellerinde tencere ile eyleme katılan kadınlardikkat çekti.


 Haber : Mehmet SEZGİN- Lütfü YALGI

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER