SİVEREK'TE ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMI

Siverek'te 24 Kasım öğretmenler günü kapsamında İlçenin Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda program düzenlendi.

SİVEREK'TE ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMI
Siverek'te 24 Kasım öğretmenler günü kapsamında İlçenin Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda program düzenlendi.
     Endüstri Meslek Lisesinde düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Jandarma Komutanı Erdoğan Akdeniz, Askerlik Şubesi Başkanı Salih Çiçek, Milli Eğitim Müdür Vekili Suat Yapıcı ve Siverek'te bulunan okullardan öğrenci temsilcileri öğretmenleri ile birlikte törene katıldı.

     Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program daha sonra Siverek'te öğretmenlik yapan, emekli öğretmenlerle yapılan röportaj izletildi. Röportajın ardından konuşma yapan İlçe Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek'te eğitimde ciddi çalışmaların yapıldığını belirterek şunları kaydetti. "Siverek ve köylerinde öğretmenlerimiz zorluklar içinde öğrencilerine eğitim veriyor. Bazı köy okullarında su veya elektrik bulunmuyor. Bu zorluklara rağmen öğretmenlerimiz yaz-kış demeden çalışıyorlar. Siverek'e ilk geldiğim de okullarımızla ilgili rapor istediğim de bana gelen raporlarda okulların yetersizliği ile ilgili bir rapor gelmedi ama zaman geçtikçe sorunları daha iyi tespit ederek bunların aşmaya çalıştık. Şuanda Siverek ve köylerde toplam 56 okul yapılmakta bu okullarımız bittiği zaman Siverek'te ciddi bir rahatlama olacaktır. Tabi bunlar yapıldıktan sonra öğretmen arkadaşlar mesleklerini daha içten sarılacaklardır" dedi.

     İlçe Kaymakamı Erkal'ın konuşmasının ardından göreve yeni başlayan 9 Öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. Yemin töreninin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.


Haber: Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER