Siverek-Der'den O İddialara Cevap Gecikmesi

Siverek Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yazılı basın açıklaması yaparak, Siverek BDP İlçe Teşkilatına ait olduğu iddia edilen facebook-twitter hesabında Özgür-Der ve Sivil-Der hakkındaki iddialara sert bir dille cevap verdi.

Siverek-Der'den O İddialara Cevap Gecikmesi
   Siverek Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yazılı basın açıklaması yaparak, Siverek BDP İlçe Teşkilatına ait olduğu iddia edilen facebook-twitter hesabında Özgür-Der ve Siverek-Der hakkındaki iddialara sert bir dille cevap verdi.

     Geçtiğimiz gün sosyal medya da, Özgür-Der ve Siverek-Der hakkında ve Dernek başkanlarının isimleri ve fotoğrafları kullanılarak, ''Siverek'ten, Suriye'ye Kürtleri katletmek için insan ve yardım gönderiyorlar'' iddiasının ardından Özgür-Der ve Siverek-Der'den orataya atılan iddiayı set bille eleştirerek '' Bizi de bir birimize kırdırmak istiyorlar diyip ididatlı olmaya çağırdı. Özgür-Der'in ardından bugün yazılı bir açıklama ile ortaya atılan iddiaları reddeden Siverek-Der başın açıklamasında şunları kaydetti.
     ''Rojava dedikleri bölgede İslamcıların katliam yaptıkları ile ilgili haberlerin aslının olmadığının ortaya çıkması üzerine yalan haber ve propagandalarına bizi karalayarak ulaşmaya kalkışmışlardır. Oysa bizim öncülük ettiğimiz, yardım kampanyası sonucunda toplanan 3 kamyonluk malzemenin tamamı gıda, giyim ve sağlık malzemelerinden oluşuyordu.

     Söz konusu iddiaları kabul etmediğimiz gibi aslında kayda değer de bulmadığımızı söylemek istiyoruz. Ancak olabilir ki yanlış anlaşılmaları önlemek için de bu açıklamayı gerekli buluyoruz. Biz, dernek olarak kesinlikle Suriye'ye savaşmaları için hiç kimseyi göndermediğimiz gibi bu anlamda hiç kimseye herhangi bir telkinde de bulunmamışızdır.

    Bizi belli kesimlere hedef gösterenler bununla bizi Suriye halkına yapacağımız yardımlardan alıkoymak istemişlerdir. Ancak şunu belirtmeliyiz ki biz, Siverek-Der olarak Suriye, Mısır ve Tunus gibi ülkelerde başlarındaki zalim diktatörleri devirmek için başlayan halk kıyamlarının yanındayız. Bu anlamda elimizden gelen insani yardımı da esirgemeyeceğimizi belirtmek istiyoruz. Söz konusu iddiayı yayan BDP Siverek ilçe teşkilatı facebook sayfasının yöneticileri hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.

Halkımıza saygıyla duyurulur.

Celal KOÇ
Siverek Der Başkanı
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER