Siverek Belediye Başkanı Bucak’tan o meclis üyelerine tepki

Siverek Belediye Başkanı Bucak’tan o meclis üyelerine tepki

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’tan Yeniden Refah Partili ve DEM Partili meclis üyelerine sosyal medya hesaplarından açıklama yaparak tepki gösterdi. 

Belediyenin sigorta ve SGK borçlarına karşı yetkililerle yaptığı görüşmeler sonucu taşınmaz takasında anlaşmaya vardıklarını belirten Başkan Bucak şunları kaydetti; Belediyemizin birikmiş olan 76 milyon vergi dairesi, 311 milyon SGK borçlarıyla ilgili, vergi dairesi ve sosyal güvenlik kurumu yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler sonucunda borçlarımıza karşılık taşınmazlarımız ile mahsuplaşma konusunda uzlaşma sağladık. Bugün meclis gündemine getirdiğimiz taşınmazların vergi dairesi ve sosyal güvenlik kurumuna satışı veya borca karşılık takası ile ilgili belediye başkanına yetki verilmesi hususu Yeniden Refah Partili meclis üyeleri tarafından ret, Dem partili meclis üyelerinin de çekimser kalması sonucu meclisten geçmedi.

KURUMLARIN İCRA YOLUNA GİTMELERİNE OLANAK SAĞLANMIŞTIR

Bucak açıklamasının devamında Belediye’ye icra gelmesine sebep olanlar kamu zararına neden olmuştur diyerek şöyle devam etti. 

“Böylelikle ilgili kurumların (SGK ve Vergi Dairesi) alacaklarına karşı icra yoluna gitmelerine olanak sağlanmıştır. Bunun sonucunda olası kamu zararı meclis uhdesinde kalmıştır.

Oturum sonrası çeşitli sosyal medya hesaplarından sanki bu taşınmazların şahıslara satılacağı yönünde algı oluşturulduğunu görmekteyim. 

Mecliste alınacak kararlar, Siverek’in daha iyi bir şehir haline gelmesi için atılan adımlardır. Fakat bu kararların sürekli olarak engellenmesi, yatırımları, projeleri ve hizmetleri geciktirmektedir. Hepimizin amacı, Siverek’i daha güzel, yaşanabilir ve güçlü bir ilçe haline getirmek olmalıdır. 

“Ahlaklı Belediyecilik” söylemiyle yola çıkanların Siverek Halkının malını kıymetsizleştirme girişimlerine asla müsade etmeyeceğim. Her türlü engellemelere rağmen “Şehrimizin yüzyılını inşa” etmek için  gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER