Gülpınar ve Güvenç'e Siverek Sorunlarının Bulunduğu Dosya Verildi

Koçali Aymaz ile Bağımsız İl Genel meclis Üyesi Mehmet Yavuzaslan Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım GÜLPINAR ile Şanlıurfa ilçe sorunlarını belirten bir dosya verdi.

Gülpınar ve Güvenç'e Siverek Sorunlarının Bulunduğu Dosya Verildi

     Siverek'i İlYapma Ve Kalkındırma Derneği (Sivil-Der) Fahri Başkanı KoçaliAymaz Milletvekili Ve Vali Güvenç'esorunları içeren dosya verdi.... 

Şükrü DOLAŞ

     Koçali Aymaz ile Bağımsız İl Genel meclis Üyesi Mehmet Yavuzaslan Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım GÜLPINAR ile Şanlıurfa ilçe sorunlarını belirten bir dosya verdi.
       İlçenin sosyal kültürel ve turizm yönünde kalkınması amacıyla hazırlanan dosya ile video kayıtlarının Milletvekili ile valiye takdim eden aymaz konuyla ilgili hitaben yazdığı yazıda şu bilgilere yer verdi. "Sizleri tarihi Siverek ilinde aramızda görmek bizleri son derece sevindirmiş ve mutlu etmiştir. Bu vesile ile hoş geldiniz diyor, sevgi ve saygılarımızı arz ediyoruz.

      Sayın Milletvekilimiz, Sayın Başbakanımızın ülkemize çağ atlatacak projelerinin ve bizlere 2023 hedefini göstererek bu hedefe ulaşmak için her kesin elinden gelen katkıyı yapma istek ve arzuları bizleri son derece heyecanlandırmış ve motive etmiştir.
     Sayın Milletvekilimiz, Sayın Başbakanımızın 2023 hedefine ulaşmaya katkıda bulunmak düşüncesiyle çok önemsediğimiz ve yabancısı olmadığınız bir konuyu zatı âlilerinize arz etmek isteriz.

     Sayın Milletvekilimiz, Fırat'ın muhteşem tarihi ve doğal güzelliklerini 3 kez gezip gördüğünüzü basından sevinçle izledik ve mutluluk duyduğumuzu söylemek isteriz.
       Bu güzelliklerin yer aldığı Sayın Kaymakamımızın bölgede yaptığı incelemeler sırasında çekilen 2 videoyu takdirlerinize sunuyoruz. Videonun birisi "1 SAKLI CENNET FIRAT VADİSİNE HAK ETTİĞİ DEĞER VERİLMELİDİR!" isimli olup 11,52 dakikalık, ikincisi de "2- FIRAT VADİSİ GÜZELLİKLERİ VE TEKNE İLE SEYAHAT" adında 25,31 dakikalıktır. Bu videolar Siverek halk müziği eşliğinde hazırlandığından sıkılmayacağınızı düşünerek zatıâlinizin bizzat izlemenizi öneriyoruz.
Sayın Milletvekilimiz, ayrıca çeşitli belgesellerden ve Fırat vadisinin görüntülerinde faydalanarak hazırladığımız "1- LÜTFEN İZLEYİN-FIRAT VADİSİ NEDEN BÖYLE OLMASIN-37 DAK-6-7-2013" isimli 37,21 dakikalık başka bir videoyu da takdirlerinize sunuyoruz. Bu videonun 16,35. Dakikasında yer alan Almanya'da 10 bin nüfusa sahip olan Ren nehri kıyısında bulunan Rudeshem kasabasından bahsedilmektedir. Bu küçücük kasabanın yalnız yılda 2,5 milyon turist ağırladığı söylenmektedir.
Elbette ki Almanlar yıllar önce yaptıkları yatırımlar sonucunda bu kasaba bu durma gelmiştir.

       Sayın Milletvekilimiz, Fırat vadisi GAP bölgesindeki 5-6 ilin hudutları içerisinde yer aldığından valilikler kendi hudutları içerisindeki güzelliklerle ilgili bağımsız projeler uygulayabilecekleri gibi Fırat vadisine sınırları olan valilikler, GAP İdaresi Başkanlığı ve Kalkınma Bakanlığı ile birlikte ortak projeler uygulayarak bu güzelim bölgeyi GAP'ın turizm ve tatil cenneti yapmalarında büyük fayda olacağına inanıyoruz.
      Böyle entegre bir proje ülkemizdeki turizmin çeşitlendirilmesi ile birlikte ilimiz veya illerimiz ve ülkemizin ekonomisine önemli katkı sağlayacağına olan inancımız tamdır.
      Bizim de Fırat vadisi gibi çok önemli bir bölgemizde turizmin alt yapısını oluştursak neden zaman içerisinde o küçücük kasabanın ağırladığı sayıda turisti ağırlamayalım diye düşünüyoruz.
     Sayın Milletvekilimiz, iç ve dış turizmin başlayabilmesi için takdir edersiniz ki olmazsa olmazı ulaşım sorunudur. Sağlıklı ulaşımın olmadığı yerlerde hiçbir gelişme olmaz. Zatıâlilerinizin de malumu olduğu üzere Fırat vadisinde yer alan Ergen (Ğerzno), Divan, Baki (Takoran),Ekecik ( Desman), Ağaçlı, (Nigit) , Börüncek (mektele), Narlıkaya (Ketine) ve Yukarı yakıtlı (Hop) köylerinin yolları bozuk olup seyahate elverişsizdir.

     Bu konuda Haziran ayı içerisinde şahit olduğumuz olumsuz bir olayı paylaşmak istiyoruz. Dizle Üniversitesi Öğretim Üyelerinde Prof. Dr. Hüseyin ŞEYHANLIOĞLU hemşerimiz ailesi ile birlikte Baki (Takoran) köyüne giderken yolun bozuk olması nedeniyle arabam devrilecekti. Bu nedenle geri dönmek zorunda kaldım. Demişti.
      Mevcut durum karşısında vatandaşların bu güzelliklerden yararlanabilmesi ve bölgede sosyal, kültürel ve ekonomik gelişim ve değişimin meydana gelebilmesi için yollarının mutlaka asfaltlanması zaruri ve elzem olduğuna inanıyoruz.
     Sayın Milletvekilimiz, bizim birçok turizm merkezlerinden eksiğimizin olmadığını aksine fazlamızın olduğunu, eksiğimiz sadece bu güne kadar bu güzelliklerden habersiz olmamız, sahiplenmemiz ve yeterince tanıtamamış olmamızdan kaynaklandığına inanıyoruz.
      B
u duygu ve düşüncelerle talebimizin dikkate alınarak değerlendirilmesini ve gerekli projelerin hayata geçirilmesi için yardım ve desteklerinizin yanında bu projenin mimarı olmanızı arz ve talep ederiz" dedi. 

Şürkü Dolaş'ın Özel Haberi
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER