Eşekli Yol Kapatma Eylemi

Köylüler kara yolunun iki yanına taş döşeyip eski araç lastiklerini yakarak ne gelen nede giden araçlara müsaade etmediler.

Eşekli Yol Kapatma Eylemi

      Siverek İlçesine Bağlı ilçeye yaklaşık 25 Km uzakta bulunan Güvercin köylüleri ile Kartal mezrasında yaşayan köylüler köylerinde yol ve su sorununu çözülmediğini kimse kendilerini dinlemediğini illeri sürerek Diyarbakır Siverek kara yolunu ulaşıma kapattı.

       Köylüler kara yolunun iki yanına taş döşeyip eski araç lastiklerini yakarak ne gelen nede giden araçlara müsaade etmediler.
     Aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu kalabalık boş su bidonları ve eşekleri göstererek susuz köylerine su gelmesini istedi.
     Yol kapatarak seslerini duyurmaya çalıştıklarını belirten köylüler, uzun zamandır susuz yaşıyoruz, köyün 1 km uzağında bulunan hayvan göletinden suyumuzu karşılıyoruz. Yolumuz sorunlu köprümüz yıkılmış ancak ilgilenen yok dediler.

      Eşekler ve ellerinde mataralar ile yola gelen kadın ve çocuklar su istiyoruz diyerek bağırırken köylüler ve sürücüler arasında zaman gerginlikler yaşandı.
Yaklaşık bir saat süren eyleme süresince eylemciler içinde cenaze bulunan bira araç ile ambulansın geçmesine müsaade ettiler.
      Eylemin duyulması üzerine olay yerine gelen jandarma timleri köylüleri yolu açmaları konusunda ikna etmeye çalıştılar yolu trafiğe açmaya yanaşmayan köylüler ile sürücüler arasında yaşanan gerginliği önleyen jandarma ekipleri köylülerin yola döşediği taşları kaldırarak yolu trafiğe açtılar.
     Yaklaşık bir saat süren yol kapama eylemi yüzünden yolda yüzlerce araç kuyruğu oluştu.
      Köylülerin eylemiyle ilgili açıklamada bulunan ilçe kaymakamı Hamza Erkal, şunları kaydetti. "Güvercin ve Kartal köylülerinin su sorunlarını dile getirmek için seslerini daha gür çıkarmak için kara yolunu trafiğe kesmişler biz arkadaşlarla görüştük su sorunun çözümü için istişare edeceğiz, bir yıl öncesine kadar 66 köyümüzde su yoktu ,bunlardan 37 sini suya kavuşturduk, 10 köyümüzde önümüzde ki günlerde suya kavuşacak, su olmayan köylerimizde sıralama yapıyoruz her bir kuyunun açılması süresi 25 gün sürmekte bahsi geçen köyümüzde 7 kuyu açtık ancak bir tanede su bulduk su çıkan kuyu kısa sürede çöktü dolayısıyla susuz kaldılar yeni bir su kuyusunun açılması için seslerini duyurmak için eylem yapmışlar suya olan ihtiyacını dile getiriyorlar su sorununu bir şekilde çözeceğiz" dedi.



Haber: Abdullah Lale - Mehmet Sezgin
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER