Elektrik Kesintileri Hastaneyi De Çarptı

Siverek 200 Yataklı Devlet Hastanesinde son zamanlarda yaşanan kesintiler nedeni ile tıbbı cihazlarda yanma meydana gelirken....

Elektrik Kesintileri Hastaneyi De Çarptı
Sağlık-Sen Siverek İlçe yönetimi Siverek'te son zamanlarda artan elektrik kesintileri nedeniyle Hastanede meydana gelen arızalara ve ısınma problemlerine dikkat çekmek için basın açıklaması düzenlendi.

      Siverek 200 Yataklı Devlet Hastanesinde son zamanlarda yaşanan kesintiler nedeni ile tıbbı cihazlarda yanma meydana gelirken, hastane içinde ısınma problemi yaşayan hasta ve çalışanların sorunlarını dile getirmek için bir araya gelen Sağlık-Sen temsilciliği Hastane bahçesinde hasta yakınları ve çalışanlarla beraber basın açıklaması düzenlendi. Sağlık-Sen Siverek Sağlık-Sen İlçe Başkanı Sefer Şenateş'in yaptığı açıklamada "Kış aylarında soğuk ve çetin yüzünü gösterdiği bu günlerde artan soğuklardan dolayı ilçe merkezinde ve köylerde ısınma ihtiyacının arttığı durumlarda İlçemizde sıcaklık ? 10 derecelere düştüğü şu günlerde Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş tarafından Siverek'te ve köylerde özellikle 200 yataklı İlçe Hastanemizin bulunduğu Bölgede elektrik kesintileri sıklaşmış olup bu kesintiler Kış günlerinin içinde bulunduğu şu günlerde hastanemize şifa niyetine gelen Hastalarımıza ve hizmet uğruna kar-kış demeden görevi başında olan sağlık çalışanlarına büyük bir eziyet yaşatmaktadır."

UZUN YILLARDIR SÜREN BU SORUNA ÇÖZÜM BULUNSUN

     "Siverek Sağlık-Sen İlçe yönetimi olarak Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş kurumuna buradan Hastalarımız ve Çalışanlarımız adına seslenmek istiyoruz. Bu elektrik kesintilerinin nedenlerinin bulunarak arızaların giderilmesini bir an önce son bulmasını istiyoruz. Uzun yıllarda yaşadığımız elektrik kesintisi İlçemizde ve civar köylerde bu dönemde çok artması üzerine basın açıklaması yapma ve soruna dikkat çekme ihtiyacı duyduk."

TIBBI CİHAZLAR YANMAKTA ve CİDDİ ISINMA PROBLEMİ YAŞANIYOR

"Elektrik kesintisi gündelik hayatı felç etme noktasına getirmekle kalmıyor. 200 yataklı İlçe Hastanemizde Tıbbı Cihazlara ciddi zararlar vermektedir. Bozulan tıbbi cihazların özellikle bu nedenlere bağlı olduğunu ilgili bilirkişiler belirtmektedir. Elektrik kesintileri nedeniyle uğradığımız maddi zarar astronomik boyutlardadır.
      Hastanemizde şu anda Isıtma Sisteminin devrede olması gerekirken yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı mevcut olan 3 kalorifer Brolüllerinden 2 tanesi devre dışı kalmıştır. Yine hastanemizde mevcut olan 3 adet jeneratörümüzden 1 tanesi zarar görerek devre dışı kalmıştır. Bunlarla birlikte bir çok tıbbi cihazımız zarar görüp tamir için ciddi ücretler ödenmektedir.

     Siverek Sağlık-Sen İlçe yönetimi olarak bu sıkıntının en kısa zamanda çözülmesi için Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş Müdürlüğüne hem Devletin ilgili mercilerine buradan sorunların çözümü için çağrıda bulunuyoruz" 
dedi.


Haber: Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER