Başkan Bucak: "Yurt yapımına kısa sürede başlanacak"

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, sosyal medya hesabından Bakan Kurum ile yaptığı görüşmenin ardından 700 kişilik yurdun yapımına kısa sürede başlanacağını duyurdu.

Başkan Bucak: "Yurt yapımına kısa sürede başlanacak"

Temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüşen Başkan Ali Murat Bucak, öğrenci yurdu konusunda destek istedi.

Görüşmenin ardından sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Bucak, Sivereklilere yurdun yapımına kısa sürede başlanacağı müjdesini verdi.

Bucak, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kıymetli hemşerilerim, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum ile bugün gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonucunda şehrimize Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak olan 700 kişilik öğrenci yurdunun yapımına başlanacağı müjdesini vermek isterim. Malumunuz üzere Temmuz ayı meclis toplantısında Yeniden Refah Partisi (YRP) meclis üyelerinin ret ve DEM Partili Mustafa Geyik'in çekimser oy kullanarak imar revizyonunu engellemeleri neticesinde yurdun yapımına engel olunmuştu."

-"İmar sorunu Bakanlıkça çözülecek"

Meclis üyeleri tarafından reddedilen imar sorununun bakanlık tarafından çözüleceğini belirten Bucak, "Bugün yaptığımız görüşmeler sonucunda imar planı bakanlık nezdinde çözülerek 700 kişilik öğrenci yurdunu şehrimize kazandırmanın mutluluğu içindeyim. Öğrenci yurdunun yapılacağı yer 2022 yılında mevcut Meslek Yüksek Okulunun kampüsü olarak belirlenmişti. Yurdun yapılacağı lokasyonda hiçbir değişiklik yapılmadan kampüsün içerisinde yapılacaktır. Sayın Bakanımıza durumu aktardığımızda kendisine de göstermiş olduğu hassasiyet için teşekkür ediyorum. Şehrimize ve öğrencilerimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Dr.Murat
Dr.Murat - 2 ay Önce

“İnternlerimizi kazanmayı daha çok tercih ediyoruz “diyen Prof. Dr. Çelik Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde stajların Cuma günü bitecek şekilde ayarlandığını öğrencilerin de hafta sonu kendilerine vakit ayırmasına imkan tanıdıklarını ifade etti." Meclisteki vekiller kavga etmekten yasa çıkarmıyorlar ki. Acil olarak mecburi hizmet süresi 2 yıla çıkarılmalı ve TUS eğitimine mecburi hizmetten sonra başlanmalı. Ayrıca cerrahi bölumlerin maaşı arttırılmalı. Kamuda Uzman doktorla cerrah neden aynı maaşı alıyor? Cerrahlar işi çok daha zor. Yoksa özel hastaneler ve üniversiteler sahibi sağlık Bakanının sistemiyle bu ülke daha çok doktor göçü verir. Acil olarak bu hafta TUS ve mecburi hizmet ile ilgili meclis çalışmaya başlamalı ve eğer Fransa'daki Almanya'daki gibi maaşlarını hakeden milletvekilleri iseler Agustos 2024'de bu düzenlemeyi çıkarmalılar. Fakat kavga ederek maaşlarını hak etmeye çalışıyorlar.

Sülo
Sülo - 2 ay Önce

Başkanım Ankara'ya telefon edin. Doktor sorununa çözüm olsunlar. Fahrettin Koca mecburi hizmet süresini kısalttı, Urfa'ya gelen doktorlar hemen TUS'a girip mecburi hizmeti 6 ayda yarıda bırakıp gidiyorlar. Mecburi hizmet 2 sene olsun, TUS'a mecburi hizmetlerini bittikten sonra girsinler. Yeni Bakan Memişoglu'na söyleyin Başkanım.

Haci
Haci - 1 ay Önce

Kale Mahallesi 61 sokağa sular akmiyor bu sıcakta şu yok kimi arıyorsak muhatap yok

SIRADAKİ HABER