133 Kişilik Sınıflarda Eğitim Gören Çocuklar İçin 12 Derslik Okul Yaptırıyor

133 Kişilik Sınıflarda Eğitim Gören Çocuklar İçin 12 Derslik Okul Yaptırıyor

133 Kişilik Sınıflarda Eğitim Gören Çocuklar İçin 12 Derslik Okul Yaptırıyor

ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesine bağlı  ilçeye  60 Km  uzakta  bulunan çıkrık köyünde  yaşayan çocuklar  mevcut okulları  ihtiyaca cevap vermediğiiçin  okulun birinci sınıfında eğitimgören çocuklar 133 öğrencinin  birsınıfta  eğitim görmesi   basında  yer almış  haber  günlerce kamuoyunun   meşgul etmişti.

 

     Köy okulununbasında yer almasının ardından Türkiye Kooperatif, Ticaret ve Büro İşçileriSendikası(KOOP İŞ) çıkrık köyünde bir ilk okul yapmak için  kolları sıvadı  Haziran ayında  inşaatına başlanılan  12 derslik okul ve 4 lojman inşaatı hızladevam ediyor.

 

      Okulu yapaninşaat firmasının  yetkilisi SinanHançer, konuyla ilgili  yaptığıaçıklamada  şunları kaydetti” okulinşaatı bir ay sonra  tamamlanmış  olacak hızlı bir şekilde çocuklarımızın rahatbir ortamda eğitimlerini sürdürmeleri adına zor koşullara  rağmen inşaata  hızlı bir şekilde   devam ettik bir ay sonra okulumuz tamamlanacak” dedi.

 

         Eğitimgönüllüsü sendikaya teşekkür ettiğini belirten ilçe  Kaymakamı HamzaErkal inşaattın hızlı ve sağlıklı bir şekilde sürdüğünü  okulun  kısa sürede eğitime  açılacağının  belirtti.

 

        Yeni yapılançıkrık ilkokulu ve 4 lojmanı    köyüngirişinde bulunan   hazineye ait  12 bin metre kare alanda  2 bin metre  kapalı alan üzerinde   yapılıyor.

 

    Köy halkı yapılanokul ile birlikte çocuklarının rahat bir şekilde eğitimlerini sürdürüceğinibelirtti.

 

Haber: Mehmet SEZGİN

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER