Hamile Kadını Kaymakam Kurtardı

Hamile Kadını Kaymakam Kurtardı

Hamile Kadını Kaymakam Kurtardı

ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuzetkiledi. İlçe merkezinde kar kalınlığı 30 cm buldu. Siverek ?Şanlıurfa Siverek-Diyarbakır ve  Çermik karayolu çift yönlüolarak trafiğe kapandı. İlçeye bağlı 620 yerleşim yerine kar ve tipiden dolayıulaşım sağlanamıyor, İlçe genelinde Okullar bir gün tatil edildi.


 Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulduğu Karacadağ bölgesinde bulunan Asliçayır mahallesinde ilk çocuğuna hamile olan 26yaşındaki Emine Ayaz'ın doğum sancıları tutunca eşi Nezir Ayaz ilçekaymakamlığından yardım istedi. İlçe kaymakamı Vural Karagül 4x4 makam aracı vegreyder ile birlikte ilçeye 40 km uzaklıkta bulunan hamile kadını almak içinçalışmalara başladı.


 Yaklaşık 2 saatte ulaşılan hamile kadını ilçekaymakamı Karagül kendi makam aracına alarak Siverek devlet hastanesinegötürdü. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan 9 aylık hamile Emine Ayazdoğumhaneye alınırken  Ayaz'ın yakınlarıilçe kaymakamı Karagüle teşekkür etti. Kaymakam Karagül vatandaşlarımızıntalebi üzerine iş makineleri yardımı ile kapanan mahalle yolunu açarakhastamızı aldık sağ salim hastaneye ulaştırdık, çok mutluyum bizler bu makamdavatandaşlarımıza hizmet için varız" dedi.


       Öte yandan gece saatlerinde ilçenin Altaylımahallesinde doğum sancıları tutan Behire Aloğlu'nun yardımına ise Şanlıurfa büyükşehirbelediyesi ekipleri yetişti. Mahalle yolunun ulaşıma kapanmasından dolayıilçeye gelemeyen ikinci çocuğuna  9 aylıkhamile olan  kadın greyderle  1 saatlik çalışma sonrası açılan yoldan  Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleritarafından Siverek devlet hastanesine yetiştirildi.


  Konuyla ilgili açıklamada bulunan ŞanlıurfaBüyükşehir belediyesi ilçe koordinatörü Nuri Kapanoğlu yaptığı açıklamada şöylededi. " şu anda kırsal bölgelerde tüm yollarımız kapalı, kar yağışınındurmasıyla birlikte yol açma çalışmalarımız devam edecek, bu gece acilhastalarımız için seferber olduk öncelikli olarak hastalarımızı aldık." Dedi.


 Kar yağışının bugün gün akşam saatlerine kadardevam edeceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER