Ömrünü kentin gelişmesi ve il yapılmasına adayan Sivil-Der fahri başkanı Koçali Aymaz, bu sefer de Harran Üniversitesi yönetimlerinin taleplerini dikkate almadıkları gerekçesiyle oturma eylemi yaptı.
Harran Üniversitesi’nin 1992 yılında kurulmasının ardından iki yıl sonra kurulan Siverek Meslek Yüksek Okulu’nun kendi haline bırakıldığını belirten Koçali Aymaz, Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ne de yeni bölüm açılması gerektiğini söyledi.
Aymaz’ın Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi bahçesinde yaptığı oturma eylemine ilçede faaliyet yürüten çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve oda destek verdi.
Harran Üniversitesi’nde görev alan tüm yönetimlerin Siverek konusunda duyarsız olduklarını öne süren Koçali Aymaz, “Meslek Yüksek Okulu ve Uygulamalı Bilimler Fakültemize ilgisizliği nedeniyle basın açıklaması ve bireysel oturma eylemi başlattım. Tüm Sivereklilerin gönlünün bizimle olduğunu biliyorum. Harran Üniversitesi yönetimi nedense varı yoğu her şeyi il merkezine il merkezindeki kurumlarına bütçesinin tamamını harcamakta. Söz konusu ilçelere gelince de siz şunu yapın, bunu yapın, bizlerden de bazı şeyler istemektedir. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz.” dedi.
“Tüm yatırımlar il merkezine yapılıyor”
Harran Üniversitesi’nin tüm yatırımları il merkezine yaptığını dile getiren Aymaz, “Siz merkezde Osmanbey kampüsünde veya il merkezinde bulunan kurumlarımıza kendi bütçenizden ve kendi kadrolarınızdan bütün imkanlarından ne yapıyorsanız Siverek’teki yüksekokula fakülteye de aynısını yapmak zorundasınız, bu sizin aslı görevinizdir, bunu ihmal edemezsiniz. Siverek’i yok sayamazsınız, arka planı atamazsınız.” diye konuştu.
“Uygulamalı Bilimler Fakültesine yeni bölüm derhal açılmalıdır”
Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ne yeni bölümün açılmasını beklediklerini aktaran Koçali Aymaz, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Sizin uygulamalı bilimler fakültesinin ikinci bölümünü yani Sosyal Hizmetler Bölümünü acilen açmanızı istiyoruz, bekliyoruz. Ayrıca Siverek meslek yüksekokulunun geliştirilmesini ve dönüştürülmesini istiyoruz. Harran Üniversitesi 1992 yılında kuruldu, Siverek meslek yüksek okulu da 2 yıl sonra 1994 yılında açıldı. O günden bugüne 500 civarında öğrenci sayısı var, ayıp günahtır. Sizin merkezdeki yüksek okulundaki öğrenci sayınız üniversite mevcudunuzun yarısından fazladır.”
“Osmanbey kampüsünde çadırlarımızı göreceksiniz”
Aymaz, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Bu kadar il merkezini geliştirdiniz de neden Siverek’teki Meslek Yüksekokulunu geliştirmediniz? Neden öğrenci sayımızı arttırmadınız? Neden sahip çıkmıyorsunuz? İhmal ediyorsunuz? Bunu biz kabul edemeyiz, şayet tedbir almazsanız ikinci bölümü açmazsanız yüksekokulda gelişme olmazsa önümüzdeki zaman içerisinde Osmanbey kampüsünde çadırlarımızı göreceksiniz.”
Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2021, 09:14
Ne yeni bölümü zaten var olan bölümler ogrenci bulamıyor ve kapanmak üzere.Bu durum tüm üniversitelerde geçerli.Millet artık üniversite okumanın boş olduğunu anladı.