Kategoriler

İsrail ordusu kara harekâtı başlattı, Güney Lübnan'a yoğun topçu ateşi var,

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın altyapısına yönelik sınırlı, bölgesel ve hedefli kara harekâtına başladığını duyurdu: "Hedef sınıra yakın köyler. Kuzey Okları Harekâtı, Gazze ile paralel olarak devam edecektir"

İsrail ordusuna bağlı topçu kuvvetleri, geniş çaplı bir operasyonla güney Lübnan'da uzun süreli ateş açtı. Lübnan ordusunun bir kara harekâtına hazırlık amacıyla ordunun sınırdaki mevzilerden 5 kilometre kuzeye çekildiği bildirildi. 

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), İsrail'in kuzeyinde Lübnan sınırına yakın Metula, Misgav Am ve Kfar Giladi yerleşim yerlerini kapalı askeri bölge ilan etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, düzenlediği basın toplantısında "İsrail bizi kara operasyonları hakkında bilgilendirdi, bize bunların sınıra yakın yerlerde gerçekleştirilecek sınırlı operasyonlar olduğu söylendi" dedi. 

Gece saat 02.00'de açıklama yapan İsrail ordusu ise Lübnan'a kara harekâtı başlattığını resmi açıklamayla duyurdu. İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı yazılı açıklamada, ordunun, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın altyapısına yönelik sınırlı ve yoğun kara saldırılarına başladığını belirtti.

"Hava Kuvvetleri ve topçu birlikleri destek sağlıyor"

IDF'den yapılan açıklamada, Güvelik Kabinesi'nin onayladığı "sınırlı, bölgesel ve hedefli" harekâtın isminin "Kuzey Okları" olduğu bildirildi. 

Açıklamada, "Bu hedefler sınıra yakın köylerde yer alıyor ve kuzey İsrail'deki İsrail toplulukları için acil bir tehdit oluşturuyor. İsrail Hava Kuvvetleri ve İsrail Savunma Kuvvetleri'ne bağlı topçu birlikleri, bölgedeki askeri hedeflere yönelik isabetli saldırılarla kara kuvvetlerine destek sağlıyor. 'Kuzey Okları' Harekâtı durum değerlendirmesine göre, Gazze ile paralel olarak devam edecektir" denildi.

Axios'a konuşan iki İsrailli yetkili de Güvenlik Kabinesi tarafından onaylanan, hem zaman hem de kapsam olarak sınırlı olan bu harekâtın Güney Lübnan'ı işgal etmeyi amaçlamadığını söyledi. 

Öte yandan, Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre ise İsrail ordusunun 24 saat içinde Lübnan'ın güneyindeki köy ve kasabalar, Bekaa, Baalbek ve başkent Beyrut'a düzenlediği saldırılarda 95 kişi öldü, 172 kişi yaralandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
65 Kez Görüntülendi.
Dicle Elektrik Siverek'te elektrik kesintisi yaşanacağını duyurdu
SİYASET
22 Kez Görüntülendi.
Numan Kurtulmuş açıkladı: Meclis, İsrail oturumu ile toplanacak!
SİVEREK
40 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak Spor Kompleksinde incelemelerde bulundu
GÜNDEM
42 Kez Görüntülendi.
Yarım saat arayla iki kadını katleden Semih Çelik 5 kez psikolojik tedavi görmüş!
SAĞLIK
63 Kez Görüntülendi.
İl Sağlık Müdürlüğü’nden şehir hastanesi personel alımıyla ilgili açıklama
GÜNDEM
45 Kez Görüntülendi.
7 milletvekilinin dokunulmazlık dosyaları TBMM'ye sevk edildi
SİVEREK
33 Kez Görüntülendi.
Siverek'te uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı
EĞİTİM
15 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesinden 800 öğrenciye kırtasiye desteği
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
İsrail ordusu kara harekâtı başlattı, Güney Lübnan'a yoğun topçu ateşi var,
KÜLTÜR & SANAT
125 Kez Görüntülendi.
Yılmaz Odabaşı ve Rıfat Mertoğlu sevenleriyle buluştu