Kategoriler

Başkan Bucak; Bir başkadır benim memleketim notuyla paylaştı

Siverek’in Kahta kara yolunda devam eden yol yapım çalışmaları sırasında 2 milyon yıl öncesine tarihlenen bazalt sütunlar ortaya çıktı.

2 milyon yıl öncesine tarihlenen bazalt sütunlar ortaya çıktı. Bu doğal oluşumlar, bölgenin tarihî ve jeolojik önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, bu etkileyici keşfi sosyal medyada “Bir başkadır benim memleketim” notuyla paylaştı.

Dünyada sadece Kuzey İrlanda, İskoçya ve Kaliforniya’da bulunan bazalt sütunların bir benzeri de Türkiye'de Bartın'da keşfedilmişti. Ancak Siverek'teki bazalt sütunlar, bu nadir doğal oluşumların bir başka örneğini sunuyor.

UNESCO tarafından 1986 yılında Dünya Mirası listesine dahil edilen Kuzey İrlanda’daki bazalt sütunlar, 12 metreye kadar ulaşan yüksekliği ve 40 bini bulan sayısıyla ünlüdür. Türkiye'de ise benzer bazalt sütunları Manisa'nın Kula-Salihli bölgesinde bulunuyor ve bu alan, jeopark olarak ilan edilmiştir.

Bölge sakinleri ve ziyaretçiler, Siverek'teki bazalt sütunların korunması ve bu alanın bir jeopark olarak ilan edilmesi için çağrıda bulunuyor. Ayrıca, yol yapım çalışmalarının bu doğal oluşumlara zarar vermemesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiği vurgulanıyor.

Siverek'teki bazalt sütunlar, yolculuk eden birçok sürücü ve vatandaşın ilgisini çekiyor. Ziyaretçiler, bu etkileyici doğal yapılar önünde fotoğraf çektirerek anı ölümsüzleştiriyor.

Siverek, bu doğal harikayla birlikte hem bilimsel hem de turistik açıdan büyük bir değer taşıyor. Yetkililerin, bu eşsiz oluşumları korumak için gereken önlemleri alıp, bölgeyi ulusal ve uluslararası alanda tanıtması bekleniyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
EĞİTİM
31 Kez Görüntülendi.
Yeni eğitim öğretim yılı yarın başlıyor; 20 milyon öğrenci ders başı yapacak
SİVEREK
43 Kez Görüntülendi.
Kayıp Narin’in cansız bedenine ulaşıldı
GÜNDEM
59 Kez Görüntülendi.
Vali Şıldak; Doğa harikası bazalt sütunlar koruma altında
SİVEREK
137 Kez Görüntülendi.
Siverek Kent Konseyi'nden bazalt sütunlarla ilgili ziyaret
SİVEREK
105 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak; Bir başkadır benim memleketim notuyla paylaştı
YAŞAM
105 Kez Görüntülendi.
SÜNNET ŞÖLENİNDE ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ
SİVEREK
149 Kez Görüntülendi.
Siverek’te fosseptik çukuruna düşün çocuk hayatını kaybetti
GÜNDEM
106 Kez Görüntülendi.
Jandarma'dan dolandırıcılara operasyon
SİVEREK
122 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak, yeni belediye binasının yerinde incelemelerde bulundu
GÜNDEM
782 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Jeolojik miras tehlike altında! Dünya'da 5 örneği var