Karataş: “Başbakanın Urfa ziyareti tam bir fiyasko ile sonuçlandı”

Mozaik AVM Konferans salonundaki programına gerekse diğer ilçe çıkarmalarına da ilginin az olduğunu dile getirdi

Karataş: “Başbakanın Urfa ziyareti tam bir fiyasko ile sonuçlandı”

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat
Karataş, AK Parti İl Teşkilatı’nın ‘Başbakan Erdoğan’ın Urfa ziyareti
çıkarması’ ile ilgili yaptığı değerlendirmenin doğru olmadığını söyledi.

Başbakanın 2 günlük Şanlıurfa programına partiteşkilatının söylemlerinin aksine katılımın az olduğunu dile getiren CHPBaşkanı Karataş, “İlçe takviyeleri ve çevre illerden de katılım ile birliktesayı her ne kadar şişirilmeye çalışıldıysa da Urfa merkezden vatandaşlarınprogramlara ilgi göstermemesi aslında hükümete halkımızın artık eskisi kadarsıcak bakmadığının bir göstergesi olarak yansıdı. Tüm bunlara rağmen AK PartiTeşkilatı’nın Erdoğan programı sonrasında ‘Yoğun katılım’ şeklindekiibarelerinin doğru olmadığını tüm vatandaşlar gibi bizlerde biliyoruz. Halkıkandırma gibi bir girişimi kendilerine görev edinmiş bir partinin bu sözleribizleri her ne kadar şaşırtmasa da doğruların bilinmesi gerekir. Yeni yıldayeni dileklerde bulunurken, bu açıklamalardan yola çıkarak bizlerde ‘Siyasettealdatıcı söylemlerin’ son bulmasını veya bunu gerçekleştiremeyenler için bugörevlerini en asgariye indirgemelerini temenni ediyoruz” diye konuştu.

 

‘YAPILAN TÜMÇABALARI GÖRDÜK’

 

Karataş açıklamasının ilerleyen cümlelerinde özellikleAbide Kavşağı’ndaki program için çevre illerden ve ilçelerden vatandaşlarınçağırıldığını belirterek, “Abide’deki programa katılan halk sayısı iyimserrakamlara göre 8 bin idi. Tahmin edilebileceği gibi bunlardan 2 bini polis,bini kamu görevlisi, çevre il ve ilçelerden katılımın da 2 bin olduğunu sayarsakgeriye sadece 3 bin kişi kalıyor. Biri bakan 10 milletvekilinin de 300 tanıdıkve akrabasını Abide’deki programa çağırdığını varsayarsak bu 3 binlik eksikvatandaş sayısı da böylelikle tamamlanmış oluyor. Kendi iradesi ile halkın 2012yılının son günlerinde artık Başbakan’ın ve bakanlarının programınakatılmayışı, bölgenin artık bu hükümete tepki gösterdiğinin bir kanıtıdır. Tümbunlarla birlikte yine doğal olarak sayın Valimizin de programlar için yoğunçaba içerisinde olduğunu bildiğimizi belirtmek isterim” dedi.

Karataş, AK parti teşkilatının ‘Yoğunluk yaşandı’ sözleriüzerine yaptığı açıklamasında son olarak Başbakan Erdoğan’ın gerek Mozaik AVMKonferans salonundaki programına gerekse diğer ilçe çıkarmalarına da ilginin azolduğunu dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER