Bölgenin kanayan yarası haline gelen sorun masaya yatırıldı: Vali Şıldak talimat verdi!

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında il genelinde yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili toplantı gerçekleştirildi.

Bölgenin kanayan yarası haline gelen sorun masaya yatırıldı: Vali Şıldak talimat verdi!

Vali Hasan Şıldak başkanlığında, il genelinde yaşanan elektrik enerjisi kesintileri ile ilgili Valilik toplantı solununda toplantı düzenlendi. Toplantıya enerji dağıtım şirketleri ve kamu kuruluşları temsilcileri katıldı.

Vali Şıldak, son bir ayda elektrik hizmetlerinin sunumunda yaşanan aksaklıkların giderilmesi için tüm tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı. 

Şanlıurfa Valiliği sosyal medya hesabında yapılan paylaşımımda şu bilgilere yer verdi;

“Vali Hasan Şıldak başkanlığında, elektrik enerjisi kesintilerinin giderilmesine yönelik çalışmaların değerlendirildiği toplantı gerçekleştiriliyor. 

Dağıtım şirketi ve kamu kuruluşlarının katıldığı toplantıda Vali Şıldak, son bir aylık dönemde bu kapsamda alınan tedbirleri ve elektrik hizmetlerinin sunumunda yaşanan aksamaların kalıcı olarak giderilmesine yönelik çalışmaları yakından takip ettiğini belirterek bu sürece daha da ivedilik kazandırılması talimatını verdi”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ferda
Ferda - 4 ay Önce

Sokak kopekleri yüzünden çocuklar oyun oynayamıyor..diskilari yüzünden hastalıklar yayılıyor...gece sokakta yürümek,gezmek zor..geceleri havlaması yüzünden bebekler,hastalar uyuyamıyor.. sokakta vahşi hayvan istemiyoruz..her gün saldırı oluyor..arabası olmayanlar için hayat daha zor..sokaklar köpeklerden acilen temizlensin..mama lobisinin gazına gelmeyin.. artık yeter...insanlar ve çocuklar sakat kalmasın ölmesin.. korkmasın..

Dr.Yusuf
Dr.Yusuf - 4 ay Önce

Acil olarak mecliste yasa ile doktorların mecburi hizmeti tekrardan eski sisteme döndürülmelidir. Özel hastane sahibi sağlık bakanı geldi, onun gelişiyle vergilerimizle senelerce okuttuğumuz doktorlar ucuz fiyatlara Avrupa ülkelerine kaçtı. Doktor sayısı azalınca özel hastane tedavi ücretleri arttı. Bizim bir doktorun egitimi için vergilerden ayrılan paranın 1 milyon 250 bin dolar olduğunu bilen çok az kişi var ve bu tüm vergi mükelleflerinin sırtında. Özel hastaneler ve üniversiteler sahibi eski sağlık bakanı, mecburi hizmet gorevini bozduktan sonra ülkeden sürekli artarak bir doktor göçü başladı. Daha önceden Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi eski Dekanı da şu şekilde açıklamıştı olayı. "“TUS intern eğitiminin hemen bitiminde olduğunda, internlük dönemi ki bu dönem esas yeterliliklere ulaşıp hasta ile vakit geçirdikleri gerçek hekim gibi davrandıkları o 12 ay ne yazık ki kitapların arasında geçiyor. Halbuki biz hastalar ile geçirsin istiyoruz. Öğrencilerimiz de fakültenin bitiminde TUS’un olmasını istemiyor. Hatta bununla ilgili Sağlık Bakanlığı görüş aldığında bu düşüncemizi bildirmiştik. Okul bittikten sonra TUS stresi olmaksızın son sene geçtiğinde o 12 ay çok yararlı geçer. Hasta hekim iletişimi, uygulama gibi konuları daha iyi öğrenirler. Bir sene de mecburi hizmet yapıp sahada gerçek bir pratik yaptıklarında TUS girdiklerinde çok iyi geçeceğine inanıyorum. TUS’un internlükten bir sene sonraya, mecburi hizmet sonrasına alınması öğrencilerimizin de isteği. Bizim de isteğimiz açıkçası. Çünkü o 12 ayı kaybediyoruz. Halbuki en önemli zaman o 12 ay. Bütün bilgileri onun için veriyoruz ve tam oraya geldiklerinde anksiyeteleri çok yüksek oluyor. Çünkü çok ciddi bir eleme sınavı her geçen gün giren sayısı artıyor. “ dedi. Tıpta Uzmanlık Sınavında tercihlerin daha sınırlanmaya başladığına dikkat çeken Prof. Dr. Gülfem Çelik malpraktis riskinin yüksek olduğu bölümlerin tercih edilmediğini belirterek risksiz alanların daha çok tercih edildiğini ifade etti.
“İnternlerimizi kazanmayı daha çok tercih ediyoruz “diyen Prof. Dr. Çelik Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde stajların Cuma günü bitecek şekilde ayarlandığını öğrencilerin de hafta sonu kendilerine vakit ayırmasına imkan tanıdıklarını ifade etti." Meclisteki vekiller kavga etmekten yasa çıkarmıyorlar ki. Acil olarak mecburi hizmet süresi 2 yıla çıkarılmalı ve TUS eğitimine mecburi hizmetten sonra başlanmalı. Ayrıca cerrahi bölumlerin maaşı arttırılmalı. Kamuda Uzman doktorla cerrah neden aynı maaşı alıyor? Cerrahlar işi çok daha zor. Yoksa özel hastaneler ve üniversiteler sahibi sağlık Bakanının sistemiyle bu ülke daha çok doktor göçü verir. Acil olarak bu hafta TUS ve mecburi hizmet ile ilgili meclis çalışmaya başlamalı ve eğer Fransa'daki Almanya'daki gibi maaşlarını hakeden milletvekilleri iseler Agustos 2024'de bu düzenlemeyi çıkarmalılar. Fakat kavga ederek maaşlarını hak etmeye çalışıyorlar.
Ayrıca kimse cerrahi yapmamaya başladı tusta. Neden yazsin? Riskli cerrah ile neredeyse risksiz uzman çocuk doktorunun maaşı aynı. Eski bakan özel hastane ve üniversite sahibiydi yenisi de üniversite ve hastane sahibi. Bu düzen değişmez...

SIRADAKİ HABER