Şanlıurfa'da sıcaklık, KPSS sınavından daha çok zorladı

Şanlıurfa'da KPSS, 40 dereceyi bulan sıcaklıkta yapıldı. Klimasız sınıflarda ter döken adaylar aşırı sıcaktan etkilendi. Genel yetenek-genel kültür oturumu tamamlandı, eğitim bilimleri oturumu ise öğleden sonra gerçekleştirilecek.

Şanlıurfa'da sıcaklık, KPSS sınavından daha çok zorladı

Bugün yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kapsamında, yüz binlerce aday ter döktü. Şanlıurfa'da da binlerce kişi, sınava girdi.

 Hava sıcaklıklarının 40 dereceleri aştığı Şanlıurfa'da, bazı okullarda klima olmaması nedeniyle adaylar sınavdan değil de sıcaktan ter döktü. 

Sınavın genel yetenek-genel kültür oturumu saat 10.15'te başladı ve 120 soru için adaylara 130 dakika süre verildi. 

Bu oturuma 1 milyon 470 bin 487 aday başvuru yaptı. Şanlıurfa'da sınava giren adaylar, klimalı sınıflarda ter dökerken, bazıları ise klimasız sınıflarda aşırı sıcaktan etkilendi.

Öğleden sonraki eğitim bilimleri oturumu ise saat 14.45'te başlayacak ve 80 sorudan oluşan test için adaylara 100 dakika cevaplama süresi verilecek. Ek süre kullanması uygun görülen adaylar, 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecek.

KPSS alan bilgisi sınavları 20-21 Temmuz tarihlerinde, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 4 Ağustos'ta uygulanacak. Şanlıurfa'da sınava giren adaylar, zorlu hava koşullarına rağmen sınavlarını tamamlamaya çalışıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER