Başkan Bucak’ın girişimleriyle öğrenci yurdu projesi hayata geçiyor

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’ın girişimleriyle yapılması planlanan 500 kişilik öğrenci yurdu projesi hayata geçiyor.

Başkan Bucak’ın girişimleriyle öğrenci yurdu projesi hayata geçiyor

Yurdun yapımı ve işlemlerini bizzat takip eden Başkan Ali Murat Bucak, Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileriyle temaslarda bulundu. Yürütülen temasların ardından 500 kişilik öğrenci yurdunun yapımı için gerekli işlemler hızlandırıldı.

Müşavir firma, yurdun yapım ihalesinin gerçekleştirilmesi amacıyla Siverek Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ruhsat başvurusunda bulundu.

Projenin incelenmesinin ardından bugün gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda proje için ruhsat onayı verilerek Gençlik ve Spor Bakanlığı’na iletildi.

Bakanlığın onayın ardından ihaleye çıkılarak yurdun yapımına kısa sürede başlanacağı belirtildi.

İmza törenine katılan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Keke Bucak, öğrenci yurdunun Siverek için önemli olduğunu belirterek şunları kaydetti; 

“Uzun süredir üzerinde çalıştığımız 500 kişilik yurt projesi, Başkanımızın kararlı girişimleri sayesinde nihayet bugün imzalandı. Bu önemli adım, öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılayacak modern bir yurt inşa etme hedefimizin somut bir göstergesidir. Başkanımızın vizyonu ve liderliği ile projenin hayata geçmesi için gereken tüm izinler ve onaylar başarıyla alınmış, bürokratik süreçler hızlı ve etkin bir şekilde tamamlanmıştır. Bu yurt, öğrencilerimize güvenli, konforlu ve çağdaş bir yaşam alanı sunarken, aynı zamanda akademik başarılarını destekleyecek sosyal olanaklarla da donatılacaktır. Proje, bölgeye sağlayacağı ekonomik katkıların yanı sıra öğrencilerimizin eğitim hayatını kolaylaştırarak geleceğe emin adımlarla ilerlemelerine destek olacaktır. Bu önemli projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Başkanımız başta olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür ediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER