Kategoriler

Siverek Turizm Cenneti Haline Gelecek

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Turizm Platformu, bölge turizmini güçlendirmek, bu alanda yaşanan sorunların çözümü için rapor hazırlayacak.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Turizm Platformu, bölge turizmini güçlendirmek, bu alanda yaşanan sorunların çözümü için rapor hazırlayacak.

Siverek ve Adıyaman güzergâhı arasında tekneyle gezi düzenleyen platform üyeleri Chicago kartallarının, sular altında kalmış kilisenin, tapınakların oyma kayaların, bülbülyuvalarıyla dolu şelalelerin bulunduğu güzellikleri bünyesinde barındıran Siverek Takoran köyü bölgesini gezdi.
Bugüne kadar fark edilmeyen bu tarihi güzelliklere geziye katılan turizmciler tur düzenleme kararı aldılar.
Siverek Kaymakam Hamza Erkal ile birlikte sular altında kalmış tarihi ve doğal güzellikleri birlikte gezen platform üyeleri bölgenin turizme kazandırılması için çalışmalara başladı.

KÖY FİLM PLATOSU GİBİ

3 tarafı sularla çevrili Takoran köyüne konuk olan Kaymakam Erkal ile beraberindeki platform üyelerini burada köy muhtarı Sıtkı Köprüdüz karşıladı. Organik tarımın yapıldığı ve birçok çeşit meyvelerinde organik olarak üretildiği köy filim platoları için kaçınılmaz güzellikte yer alıyor. Nar üretiminden Armuta kadar meyve çeşidinin organik olarak üreten köy halkı bölgenin turizme kazandırılmasını umut ediyor. Bugüne kadar geç kalındığından yakınan muhtar Sıtkı Köprüdüz "Bulunduğumuz köyün yakınında sular altında kalan tarihi 2 Taşköprü bulunmakta bununla kalmayıp az ilerisinde Ermenilerin yaşadığı bir şehir olduğunu düşünüyoruz sular altında kalan kilise yaşam alanlarının bulunduğu mağaralar ve Meryem ana siluetinin yer aldığı büyük kaya bize bunu işaret ediyor" dedi.

KAYMAKAM ERKAL; BÖLGENİN TURİZME KAZANDIRILMASI HEDEFLENİYORUZ

Platform üyelerine eşlik eden Siverek Kaymakamı Hamza Erkal bölgenin turizme kazandırılması için gerekli alt yapı çalışmaların sürdüğünü belirterek bölgede faaliyet göstermesi için Siverek Kaymakamlığınca tekne alındığını alınan teknenin önümüzdeki günlerde geleceğini söyledi. Erkal Turizm Platformuyla ortak hareket etmek istediklerini belirten Kaymakam Erkal şunları kaydetti. "Bölgenin turizme kazandırılması amacıyla GAP kırsal kalkınma idaresi başkanlığı ile ortak hazırladığımız projeyle bölge vatandaşlarımızın bölgede tekne gezisi yapmalarını sağlamak bölgedeki turizm yatırımcıların bölgeye çekmek amacıyla tekne satın alıp Siverek ve Kahta ilçeleri arasında tekne gezi turları düzenleyeceğiz.
Siverek Baki köyünde sosyal tesisler yapmayı hedefliyoruz, bölge turizm ve organik tarıma elverişli bir bölge ve yıllarca saklı kalmış biz kaymakamlık olarak bölgeyi ve doğal güzelliklerini gün yüzüne çıkaracağız, bölgeyle ilgili çalışmalarımız devam edecek" dedi. 


Haber Merkezi
Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
49 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesi hastanede otopark alanı oluşturdu
GÜNDEM
115 Kez Görüntülendi.
Siverek'te okul servis şoförlerine eğitim
GÜNDEM
91 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesi duyurdu mamur alımı gerçekleştirilecek
SİVEREK
145 Kez Görüntülendi.
Takoran'ın simge ismiydi vefat etti!
SİVEREK
70 Kez Görüntülendi.
Fırat'ta "Su Samuru" sürprizi!
SİVEREK
34 Kez Görüntülendi.
21. Yüzyılın en önemli kuyruklu yıldızı Siverek'te fotoğraflandı
YAŞAM
63 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak’tan engelli vatandaşa elektrikli motosiklet
SİVEREK
80 Kez Görüntülendi.
Siverek’teki seralarda hasat dönemi
GÜNDEM
122 Kez Görüntülendi.
Üniversitede neyin telaşı?
GÜNDEM
95 Kez Görüntülendi.
Özer, Üniversitenin skandalla ilgili açıklamasındaki çelişkileri paylaştı