Kategoriler

Kaymakamlıktan Cumhuriyet Meydanında İftar

İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen iftar programının açılışı kuran-ı kerim tilaveti okunarak başladı

Siverek İlçe Kaymakamlığı Cumhuriyet alanında 2000 vatandaşa iftar yemeği verdi.
    İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen iftar programının açılışı kuran-ı kerim tilaveti okunarak başladı. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak yanı sıra Siverek'te bulunan daire amirleri, Sivil Toplum kuruluşları, Muhtarlar, Dernek Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Cumhuriyet alanında verilen iftar yemeğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İftara saatler kala alanı dolduran vatandaşlar yemek dağıtımı sırasında izdihama neden oldu. Katılımın fazla olmasından dolayı bazı vatandaşlar yemek bulamazken, kimi vatandaşlar ise yer bulamadığı için yerlerde ve çimlerde oturarak iftarını açmak zorunda kaldı.
      İftara dakikalar kala alana gelen Vali Güvenç, masaları dolaşarak vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Güvenç daha sonra kendisi ve beraberindeki heyet için hazırlanan masaya oturarak iftarın okunmasını bekledi. Ezanın okunması ile iftarını açan vatandaşlar daha sonra, İlçe Müfütüsü A.Hilmi Yazar'ın iftar duasından sonra konuşmalara geçildi.
İlk konuşmayı ev sahibi olarak İlçe Kaymakamı Hamza Erkal gerçekleştirdi. Açılış konuşmasında ilçe Kaymakamı Erkal şunları kaydetti. "Değerli Siverekliler sizleri saygıyla ve sevgi ile selamlıyorum hepiniz hoş geldiniz. Ramazan aynının mağfiret, bereket ve rahmet ayı olduğunu biliyoruz. Bu rahmet ve bereket ayında birliğimizi, dirliğimizi beraberliğimizi bu meydana mühürlemek için toplandık, bereketli soframızı paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

     Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç programın anlam ve önemini belirttiği konuşmasında "Geceniz mübarek olsun, rabbimden, tuttuğunuz ramazan oruçlarımızı kabul etmesini diliyor ve yaklaşan Ramazan bayramınızı şimdiden kutluyorum" dedi.
      Güvenç konuşmasının devamında "Allaha şükürler olsun zengin, fakir, genç, yaşlı, kadın, erkek hepimiz burada bir aradayız. Bu memleketin en çok ihtiyacı olan şey, birlik ve beraberlik, karşılıklı sevgi ve saygıdır. Devletin ayrı gayrı olmadan, artık milletin hizmetinde olduğunu yere göğe ve Dünya'ya haykırıyoruz. Ötekileştirme, ayrımcılık bitmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti 70 milyonun devletidir.
       Türkiye Cumhuriyeti, Kürdün, Lazın, Zazanın Arap'ında Devletidir. Bu coğrafyada yaşayan bütün insanlarımızın devletidir. Hepsini gönülden kucaklıyoruz, aslolan milletin mutluluğu ve refahıdır. Millet ve gençlik mutlu, dimdik ayakta olursa Devlet ayakta olur. Sevgili gençlerimize bu mübarek günde bir çift laf söylemek istiyorum, "Mesela on, onbeş yıl sonra bizler yüz milyonluk güçlü, pasaportu her yerde saygı gören, beş milyar dolar ihracatı olan demokrasisi sağlam olan bir devletin evlatları olmak onlara ayrıcalık sağlayacaktır. Bunun içindir ki birlik ve beraberliğimiz çok önemlidir"
dedi.

        Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in konuşmasının ardından konuşan Şanlıurfa AK Parti Milletvekili M.Kasım Gülpınar  "Ramazan aynın sonuna yaklaştığımız şu mübarek gecelerde, sizlerle bu güzel iftar vesilesi ile bir arada bulunduğumdan dolayı gerçekten çok mutluyum. Allah inşallah daha uzun yıllar, sizlerle beraber huzur içinde bu güzel ortamda sizlerle nice iftarlar yapmayı bizlere nasip etsin. Bu millete bu memlekete, kim daha güzel hizmetler yapacaksa Allah onların yolunuda açık eylesin, hepiniz her şeyin en güzeline layiksiniz, Şimdiden ramazan bayramınızı kutluyorum geceniz mübarek olsun" dedi.

BEDENSEL ENGELLİLER DERNEĞİ PROGRAMI TERK ETTİ

      Siverek Bedensel Engelliler Derneği'nin de katıldığı iftar programında üyeler iftar programını yarıda terk etti. Bedensel engelliler derneği üyesi Orhan Ötlü, "Bedensel engelliler derneğinden 15 kişi programa katıldık, ancak yerimizden kalkıp yemeği alamadığımızdan dolayı iftarın okunmasına rağmen henüz yemek yemiş değiliz" diyerek sitem ederek tüm üyeler programı terk etti.


Haber: Abdullah Lale
Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
56 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesi hastanede otopark alanı oluşturdu
GÜNDEM
125 Kez Görüntülendi.
Siverek'te okul servis şoförlerine eğitim
GÜNDEM
101 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesi duyurdu mamur alımı gerçekleştirilecek
SİVEREK
147 Kez Görüntülendi.
Takoran'ın simge ismiydi vefat etti!
SİVEREK
71 Kez Görüntülendi.
Fırat'ta "Su Samuru" sürprizi!
SİVEREK
34 Kez Görüntülendi.
21. Yüzyılın en önemli kuyruklu yıldızı Siverek'te fotoğraflandı
YAŞAM
64 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak’tan engelli vatandaşa elektrikli motosiklet
SİVEREK
81 Kez Görüntülendi.
Siverek’teki seralarda hasat dönemi
GÜNDEM
122 Kez Görüntülendi.
Üniversitede neyin telaşı?
GÜNDEM
96 Kez Görüntülendi.
Özer, Üniversitenin skandalla ilgili açıklamasındaki çelişkileri paylaştı