Kategoriler

Bir Oyla Kaybettiği Muhtarlığa İtiraz Etti

anlıurfa'nın Siverek ilçesine Bağlı Aşağı Taşlı Köyünde 30 Mart'ta yapılan mahalli idareler seçimi kapsamında...

   Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine Bağlı Aşağı Taşlı Köyünde 30 Mart'ta yapılan mahalli idareler seçimi kapsamında yapılan muhtarlık seçimini bir oyla kazanan daha sonra geçersiz olan bir oyun geçerli sayılarak durumu eşitleştirildiğini muhtar adayı Mehmet Dusak seçim sonucuna itiraz etti.

      İlçe seçim kuruluna itiraz dilekçesinin yanı sıra seçime hile karıştırıldığını belirterek Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.
Muhtar adayı Dusak yaptığı açıklamada şunları kaydetti. "Aşağı taşlı köyü muhtarlığı Beyalı mezrasında 30 Mart tarihinde yapılan yerele seçimlerde 1437 nolu seçmen sandığında oylar sayıldığı sırada diğer muhtar adayı Cengiz Durduga'ya 169 oy çıkmıştır. Bana 170 oy çıkmasına rağmen geçersiz bir oyun geçerli sayılarak durum eşitlendirilmiştir. İki muhtar adayının isimlerinin bulunduğu oy pusulası önce geçersiz sayılmış daha sonra karşı tarafın oylarına sayılara durum eşitlendirilmiş. Bir oyla seçimi kazanmama rağmen seçime hile karıştırıldığı bu durumun göz önüne alınması için ilçe seçim kuruluna itiraz dilekçesi verdim ayrıca Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum bir oyla kazandığım muhtarlığının seçim kurulunca onaylanmasını talep ediyorum" dedi.



Haber Merkezi
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Suudi Arabistan "hac vizesi" olmayanlara 10 bin riyal ceza uygulayacak
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
Avrupa'daki elektrik kesintileri ile ilgili Türkiye'den ilk açıklama: "Aynı sisteme bağlıyız"
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
TÜİK verileri: Gerçek işsizlik arttı!
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Yargıtay'dan nafaka için emsal karar
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
IMF, Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti; 2025 enflasyon tahminini açıkladı
SİYASET
64 Kez Görüntülendi.
Bahçeli: Erken seçim hevesi boşuna, seçimler zamanında olacak, taviz yok!
SİVEREK
109 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Bungalov evler faaliyete geçiyor
SİVEREK
56 Kez Görüntülendi.
Siverek'te sahtecilik operasyonu: Çok sayıda çalıntı motosiklet ele geçirildi
SİYASET
123 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak: “Birlik ve beraberlik içinde bir bayram olsun
GÜNDEM
69 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da bayram öncesi sıkı denetim! 11 bin 261 personel görevde