Kategoriler

Siverek Dershaneler Platformundan Konferans

Bayanlara yönelik düzenlenen konferansta dershanelerin önemi anlatıldı

Siverek'te bulunan bazı dershanelerin oluşturduğu Siverek Dershaneler Platformu son dönemde gündemde olan dershanelerin kapatılması ile ilgili konferans düzenledi.

Beş dershaneden oluşan Platform İlçenin Yenişehir mahallesinde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik merkezinin konferans salonunda vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Konferans düzenlendi.
Eğitimci Mehmet Sungu'nun verdiği konferansta Türkiye'de dershanelerin neden açık kalması gerektiği konusunda istatistikleri paylaştı. Sungu yaptığı konuşmada şunları kaydetti. "Türkiye'de öğrenci sayılarını göz önünde bulundurduğumuz zaman fahiş bir rakam çıkıyor çok uzağa gitmeden Şanlıurfa ile ilgili MEB'in sitesinde bulunan istatistikleri sizlerle paylaşmak istiyorum Bugün Şanlıurfa'da 2.096 okul var. SBS Türkiye sırlaması 0, Derslik sayısı 10.590, Öğrenci sayısı 586.965, Öğretmen sayısı 19.617 Derslik başına düşen öğrenci sayısı İlköğretimde 48, Ortaöğretimde 40, Meslek ve Teknik Eğitim de 35 mevcut durum böyle iken başarı oranlarına baktığınız zaman öğrenci okul'da bir şey kazanamıyor. Sayın Başbakan dershanelerin sadece test tekniği konusunda öğrencileri geliştirdiğini ve zengin çocuklarının dershaneye gittiğini söylüyor. 

      Bugün bir öğretmenin 40 kişilik bir sınıfa yoklama yapması bile 45 dakika ders süresinin 5.dakikasını alıyorken kalabalık sınıflarda verilen eğitim kalitesi ortada. Kaldı ki zengin çocuklarının Dershaneyi tercih ettiğini söylemek tamamen yanlış bir söylemdir. Bugün istatistiklere baktığınız zaman Kolejde okuyup üniversiteye yerleşenlerin sayısı dershaneye gelenlerin 2 katı. Geliri 3000'tl üzeri olan herkes Koleji tercih ediyor. Anadolu'nun tamamına baktığınız zaman orta gelirli veya geliri asgari ücret olan herkes çocuklarını dershaneye yolluyor. Kolej imkânı bulamayan ve 40 kişilik sınıflarda eğitimini alamamış bu çocuklar dershanelerde temel almakta. Bugün dershaneleri kapatmak fırsat eşitliği yaratmak değil tam tersi fakir öğrencilere darbe demektir. Dershanelerin endişelendiği nokta para kaybetme veya işsiz kalma sıkıntısı değildir. Çocukların geleceği için kaygılanan eğitimciler olarak Dershanelerin kapatılmasını yanlış bulduğumuzu dile getiriyoruz" dedi.

Bir saat süren konferansta ayrıca Gazetelere manşet olan dershane haberleri ve Dünya'da dershanelerin önemini belirten fotoğraf sergisi de Gençlik Merkezinin salonunda sergilendi.


Haber: Abdullah Lale
Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
49 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesi hastanede otopark alanı oluşturdu
GÜNDEM
115 Kez Görüntülendi.
Siverek'te okul servis şoförlerine eğitim
GÜNDEM
91 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesi duyurdu mamur alımı gerçekleştirilecek
SİVEREK
145 Kez Görüntülendi.
Takoran'ın simge ismiydi vefat etti!
SİVEREK
70 Kez Görüntülendi.
Fırat'ta "Su Samuru" sürprizi!
SİVEREK
34 Kez Görüntülendi.
21. Yüzyılın en önemli kuyruklu yıldızı Siverek'te fotoğraflandı
YAŞAM
63 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak’tan engelli vatandaşa elektrikli motosiklet
SİVEREK
80 Kez Görüntülendi.
Siverek’teki seralarda hasat dönemi
GÜNDEM
122 Kez Görüntülendi.
Üniversitede neyin telaşı?
GÜNDEM
95 Kez Görüntülendi.
Özer, Üniversitenin skandalla ilgili açıklamasındaki çelişkileri paylaştı