Son zamanlarda birçok kez gündeme gelen genel af ve kısmi af iddiaları, mahkumlar ve aileleri tarafından yakından takip ediliyordu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bakan Tunç, 10. Yargı Paketi kapsamında genel ya da kısmi af olup olmayacağı ile ilgili değerlendirmenin TBMM'ye ait olduğunu belirterek "Af söz konusu değil" açıklamasında bulundu.
Koronavirüs döneminde, 31 Temmuz 2023 tarihi itibariyle cezaevinde bulunanlar ve denetimli serbestliğine beş yıl kalanlarla ilgili izin çıktığını da hatırlatan Bakan Tunç, “Şu anda konuşulan konu şu; 31 Temmuz 2023 itibariyle cezaevinde bulunmayan ancak cezaevinde bulunanlardan önce suç işleyen, suç tarihi itibariyle daha önce suç işlediği halde bu yasadan yararlanamayanlarla ilgili" dedi.