Kategoriler

Fatih Projesi 1.Etap Başladı

İl Milli Eğitim Müdürünün katılımıyla tabletler öğretmenlere teslim edildi

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Eğitimde FATİH Projesi, kapsamında öğretmenlere tablet bilgisayarlar İlçe Kaymakamı Hamza Erkal ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci'nin katıldığı programla Fatih projesi kapsamında tabletler öğretmenlere teslim edildi.
Bilişim Teknolojileri araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde daha fazla duyu organına hitap edilecek şekilde, derslerde etkin kullanımı için; okulöncesi, ilköğretim ile ortaöğretim düzeyindeki tüm okullarda uygulanacak olan projede tablet bilgisayarlar ilk etapta öğretmenlere verildi.

      Siverek Karacadağ Anadolu Lisesinde yapılan programda tablet bilgisayar verilecek öğretmenlere öncesinde proje hakkında bilgi verildi. LCD Panel Etkileşimli Tahta ve internet ağ altyapısı sağlanacak olan tabletlerde aynı zamanda her öğretmen ve her öğrenciye tablet bilgisayar verileceği belirtildi. Dersliklere kurulan BT donanımının öğrenme-öğretme sürecinde etkin kullanımını sağlamak amacıyla öğretmenlere hizmet içi eğitimler verilecektir. Bu süreçte öğretim programları BT destekli öğretime uyumlu hale getirilerek eğitsel e-İçerikler oluşturulacaktır" denildi.

      İlçe Kaymakamı Hamza Erkal yaptığı açıklamada "Fatih projesi kapsamında öğretmenlere tabletlerimize il etapta tablet verileceğini daha sonra öğrencilere verilecek olan bu tabletler sayesinde, gelişmiş teknoloji kullanılarak defter kitap taşıma zahmetinden öğrencilerimiz kurtulacak, okula gelemedikleri takdirde internet üzerinden gelmedikleri gün, dersleri bile takip etme şansları olacak. Böyle bir proje Türkiye'deki eğitim seviyesini yükseltecektir, şimdiden hayırlı olsun diyorum" dedi.

      İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlici yaptığı açıklamada "Fatih projesinde verilen tabletlerin öğretmenlerimiz tarafından çok iyi kullanılması gerekiyor. Tüm derslerin tabletlerde mevcut olması ayrı bir avantaj. Öğrencilerimiz tabletlerde oyun oynamaktansa oyunlar üretsinler. Bugün Eğitim alanında gurur duyabileceğimiz günlerden birini yaşıyoruz. Eğitimin daha nitelikli bir biçimde verilmesi açısından teknolojiyi kullanmanın avantajlarını elde etmemize fırsat veren projede bugün ilk etapta öğretmenlerimize nisan sonuna doğruda öğrencilerimize tablet bilgisayarlarını vermeye başladık. Eğitim camiamıza hayırlı olsun" dedi.

     Yapılan konuşmalarının ardından Siverek Karacadağ Anadolu Lisesi öğretmenlerine tabletlerini veren İlçe Kaymakamı Hamza Erkal ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlici hatıra fotoğrafı çektikten sonra okuldan ayrıldı.


Haber: Lütfü Yalgı - Abdullah Lale
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
IMF, Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti; 2025 enflasyon tahminini açıkladı
SİYASET
31 Kez Görüntülendi.
Bahçeli: Erken seçim hevesi boşuna, seçimler zamanında olacak, taviz yok!
SİVEREK
49 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Bungalov evler faaliyete geçiyor
SİVEREK
22 Kez Görüntülendi.
Siverek'te sahtecilik operasyonu: Çok sayıda çalıntı motosiklet ele geçirildi
SİYASET
115 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak: “Birlik ve beraberlik içinde bir bayram olsun
GÜNDEM
67 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da bayram öncesi sıkı denetim! 11 bin 261 personel görevde
GÜNDEM
163 Kez Görüntülendi.
Başkan Gülpınar’dan Ramazan Bayramı Mesajı
GÜNDEM
267 Kez Görüntülendi.
AK Parti Siverek İlçe Başkanı Özeyranoğlu’ndan Ramazan Bayramı Mesajı
SİYASET
19 Kez Görüntülendi.
Bucak'tan kaza riski taşıyan kavşağa bayram sonrası çözüm müjdesi
GÜNDEM
40 Kez Görüntülendi.
Siverek'te nostaljik Ramazan Coşkusu: Karagöz ve Hacivat sahnelendi