Kategoriler

Çimento zammına tepki: Müteahhitler iş bırakabilir

Çimentoya yüzde 37 zam geliyor...

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yeni yılda çimento sektörünün zam yapmasını kabul edemeyeceklerini, fiyat artışı uygulamaya konulursa konuyu Rekabet Kurumuna taşıyacaklarını belirtti.


Tellioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, mevcut ekonomik şartların doğurduğu ağır maliyetlerle mücadele eden sektöre bir darbenin de en önemli tedarikçi konumunda olan çimento sektöründen geldiğini söyledi.
Ocak ayından itibaren yüzde 37 zam yapan çimento sektörünün, yeni yılda uygulanmak üzere yüzde 40'lık fiyat artışı daha yapacağının söylendiğini anlatan Tellioğlu, birçok alanda indirim olduğu bugünlerde, bu fiyat artışlarının izahının mümkün olmadığını kaydetti.


Tellioğlu, "Bu duruma hükümetimiz izin vermemelidir. Bu fiyat artışı uygulamaya konulursa konuyu Rekabet Kurumuna taşıyacağız, buradan da çözüm bulunamazsa zaten duran inşaat sektöründe üyelerimize tamamen iş bırakma çağrısı yapabiliriz" değerlendirmelerinde bulundu.


Tellioğlu ayrıca, kamu müteahhitlerine yönelik tasfiye kararnamesinin, TBMM Genel Kurulu'nda kapsamı genişletilerek çıkartılmasını istedi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİYASET
82 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak: “Birlik ve beraberlik içinde bir bayram olsun
GÜNDEM
55 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da bayram öncesi sıkı denetim! 11 bin 261 personel görevde
GÜNDEM
149 Kez Görüntülendi.
Başkan Gülpınar’dan Ramazan Bayramı Mesajı
GÜNDEM
235 Kez Görüntülendi.
AK Parti Siverek İlçe Başkanı Özeyranoğlu’ndan Ramazan Bayramı Mesajı
SİYASET
15 Kez Görüntülendi.
Bucak'tan kaza riski taşıyan kavşağa bayram sonrası çözüm müjdesi
GÜNDEM
28 Kez Görüntülendi.
Siverek'te nostaljik Ramazan Coşkusu: Karagöz ve Hacivat sahnelendi
GÜNDEM
40 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa Valiliği'nden yağış uyarısı!
GÜNDEM
60 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Sakal-ı Şerif kadınların ziyaretine açıldı
SİVEREK
65 Kez Görüntülendi.
Siverek'te silah operasyonu
SİYASET
28 Kez Görüntülendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bayram Müjdesi: Tatil 9 Güne Çıktı