Yüksekova'da Ölü Sayısı 3'e Yükseldi

İlçenin Şair İbrahim Rafet caddesinde bulunan teşkilat binasında yapılan açıklamada daha önce hayatını kaybeden...

Yüksekova'da Ölü Sayısı 3'e Yükseldi
     Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siverek ilçe teşkilatı geçtiğimiz hafta Yüksekova'da PKK cenazelerine zarar verildiği gerekçesi ile yapılan gösterilerde yaralanan Bemal Tokçu'nun hayatını dün gece kaybetmesi nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

     İlçenin Şair İbrahim Rafet caddesinde bulunan teşkilat binasında yapılan açıklamada daha önce hayatını kaybeden M. Reşit ve Veysel İşbilir'den sonra 6 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Bemal Tokçu'nun dün hayatını kaybetmesine tepki gösteren BDP İlçe teşkilatı AK Parti iktidarını eleştirdi. BDP İlçe Başkanı İ. Halil Ayyıldız yaptığı açıklamada "Gever'de 6 Aralık 2013 günü polis tarafından katledilen M.Reşit ve Veysel İşbilir'in cenaze töreni dönüşü sırasında polisin yurttaşlara saldırması sonucu Bemal Tokçu adlı yurttaşımız başına aldığı kurşunla ağır yaralanmıştı. 7 Aralıktan bu yana Van Yüzüncü Yıl Hasta hanesinde yoğun bakımda olan Bemal Tokçu yaşamını yitirmiştir. Bemal Tokçu'nun yaşamını yitirmesinden dolayı ailesinin ve halkımızın başı sağolsun diyoruz ve şehitler kervanına bir yurttaşımızı daha katmış bulunuyoruz.

SİYASİ İKTİDAR SALDIRILARA MÜDAHALE ETMELİ

     Bu saldılar çözüm sürecine vurulan darbelerdir siyasi iktidar bir an evvel bu saldırılara müdahale etmeli ve engellemelidir. Güvenlik güçleri içerisindeki provokatörleri açığa çıkarmalıdır vali ve devlet yetkililerinin Gever ile ilgili açıklamaları gerçeği yansıtmamakta ve kara propaganda niteliğindedir medyayı da kullanarak Türkiye kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedirler bu kara propagandadan vazgeçilmelidir sorumlu aranıyorsa yanlış bilgilendirme yapanlardan hesap sorulmalıdır.
      Çözüm sürecinin sağlıklı ilerlemesi için AKP iktidarı bu tür provokasyonları ve provokatörleri açığa çıkarmalı ve olası provokasyonlar için tedbirler alınmalıdır iktidar çevresinde bir takım unsurlar çözüm sürecine karşıdırlar.Bunlar Devlet kurumlarında odaklanmış ve güç haline gelmiştirler bunları durdurmak iktidarın görevidir.
     Bir yandan her türlü şiddeti uygulayacaksın insanları öldüreceksin ölümleri normalleştireceksin sonrada çözüm sürecinde kararlıyız diyeceksin. Çözüm sürecinin ilerlemesi için ölümlerin olmaması gerekir güvenlikçi politikalardan vazgeçilmesi gerekir.

BARIŞTA ISRARLIYIZ

      Biz Barış ve Demokrasi Partisi olarak çözümde ısrarlıyız, demokratik siyasette ısrarlıyız barışta ısrarlıyız sürecin ilerlemesi için yasal ve hukuki çerçeveye oturtulması lazım ayrıca süreci takip edecek bağımsız üçüncü bir tarafın olması gerekir. Süreç bu haliyle korsanvari bir şekilde ilerlemekte ve her an provokasyonlarla kesilebilir.  


      Mehmet Reşit İşbilir - Veysel İşbilir ve Bermal Tokçu halkımızın son şehitleridir, bunları katledenleri kınıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyor ve tekrar ailesinin ve halkımızın başı sağolsun diyoruz" dedi. 


Haber: Lütfü Yalgı
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER