Yeni yılda araç trafiğine açılıyor!

Yeni yılda araç trafiğine açılıyor!...

Yeni yılda araç trafiğine açılıyor!

ATATÜRK Baraj Gölü üzerinde 2 yıl önce temeli atılarak inşasına başlanan Türkiye'nin en uzun üçüncü asma köprüsü özelliği taşıyan Nissibi Köprüsü'nde sona gelindi.

Şanlıurfa'nın Siverek ile Adıyaman'ın Kahta ilçelerini birbirine bağlayacak olan 610 metre uzunluğundaki köprünün yeni yılda araç trafiğine açılması bekleniyor.


Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ilçeye gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı heyetiyle birlikte Siverek ile Kahta ilçelerini birbirine bağlayacak olan 610 metre uzunluğu ve 24 metre genişliği ile İstanbul Boğazı'ndaki 2 köprünün ardından Türkiye'nin en büyük üçüncü asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü'nde yapılan inşaat çalışmalarını inceledi. 


Yapılan incelemenin ardından açıklama yapan ve köprünün yakın bir tarihte bitirileceğini ifade eden Siverek Kaymamı Hamza Erkal, 


"Bakanlıktan gelen heyet ile köprüde inceleme yaptık. İnceleme kapsamında Takoran Vadisi'ne feribot iskelesi yapılması için de fikir alışverişinde bulunduk. Yakın zamanda bu köprümüz bittiğinde özellikle Diyarbakır ve Adıyamanlılar çok rahat bir ulaşıma kavuşacak. Köprünün hizmete girmesiyle birlikte kültür turizmi açısından zenginliklere sahip olan bölgemiz cazibe merkezine dönüşecektir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER