Urfa'nın tarihi sokaklarında pedal çevirdiler

Şanlıurfa'da düzenlenen 2. Urfa Sokakları Dağ Bisikleti Yarışı'nda, 30 ilden yaklaşık 200 sporcu, kentin tarihi sokaklarında pedal çevirdi.

Urfa'nın tarihi sokaklarında pedal çevirdiler

Şanlıurfa'da düzenlenen 2. Urfa Sokakları Dağ Bisikleti Yarışı'nda, 30 ilden yaklaşık 200 sporcu, kentin tarihi sokaklarında pedal çevirdi.


Türkiye Bisiklet Federasyonu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışma, 6 kategoride gerçekleştirildi. 


Tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde başlayan yarışmada, sporcular, tarihi alanlar ve sokaklardan oluşan 5 bin 830 metrelik parkurda mücadele etti. 


Sporcuların dar sokaklardaki mücadelesine, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 



Yarışmada dereceye giren sporculara kupa, madalya ve çeşitli miktarlarda para ödülleri verildi.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'nın spor kenti olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.


Yağışa rağmen sporcuların ve vatandaşların yarışmaya ilgi gösterdiğini belirten Keşküş, sporculara ve organizasyona katkı sunan herkese teşekkür etti.


Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Şube Müdürü Aziz Çiftçi de yarışı geleneksel olarak sürdürmeye çalıştıklarını belirtti. Yarışma sayesinde kentin turizmine ve sporuna katkı sunduklarını ifade eden Çiftçi, her hafta bir etkinlik düzenleyerek kenti sporla da tanıtacaklarını bildirdi. 



Nevşehir'den gelen sporcu Emrah Demirci ise organizasyonun başarısını övdü.


Parkurun çok güzel düşünüldüğünü vurgulayan Demirci, "Balıklıgöl'de ve tarihi sokaklarda çok güzel bir yarış yaptık. Geçen yıl buraya gelen arkadaşların önerisiyle bu yarışa katıldım. Sokaklar gerçekten çok güzeldi, hayran kaldım. Bu güzellik anlatılmaz ancak yaşanılır. Keşke yanımda aksiyon kamerası olsaydı da bu güzel sokakları çekebilseydim. İnşallah bir daha geldiğimde, bu güzel sokakları herkese yaşatmak için kamerayla kaydedeceğim." şeklinde konuştu.



Medyaurfa.com

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER