Üniversite Öğrencilerine Ücretsiz Kahvaltı

Karacadağ Üniversitesi Kurma ve Geliştirme Derneği'nin girişimleri sonucunda Harran Üniversitesi Siverek Meslek Yüksekokulunda okuyan 250 öğrenciye ücretsiz sabah kahvaltısı verilmeye başlandı.

Üniversite Öğrencilerine Ücretsiz Kahvaltı
Siverek- Şanlıurfa Karayolu üzerinde Harran Üniversitesi Siverek Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin en büyük problemlerinden olan sabah kahvaltısı sorunu, Karacadağ Üniversitesi Kurma ve Geliştirme Derneği'nin girişimleri sonucunda çözüldü.


Şehir merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunduğundan dolayı öğrencilerin sabah kahvaltısı sorunu yaşadıklarını belirten Karacadağ Üniversitesi Kurma ve Geliştirme Derneği Başkanı M. Nuri Konca, "Dernek olarak yükseköğretim öğrencilerinin eğitim-öğretimine katkı sunmanın yanında, karşılaştıkları sorunların çözümüne de elimizden geldiğince çaba sarf etmeye çalışıyoruz. Öğrencilerin, ulaşım, barınma ve yemek ile ilgili problemler yaşadıklarını gördük. Çözüm için ilgililerle temas halindeyiz. Bu bağlamda, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi görüşüp öğrencilerimize ücretsizçorba dağıtımını sağlamış olduk. Öğlen yemeği için de Rektörlüğün yemek ihalesini yaptığı teyidini aldık" dedi.


Harran Üniversitesi Siverek Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. İbrahim A. Hayoğlu ise en büyük problemlerinin ulaşım, elektrik ve yemek sorunu olduğunu belirterek, "Karacadağ Üniversitesi Kurma ve Geliştirme Derneğinin girişimleri sonucunda öğrencilerimiz için sabah kahvaltısı sorununu çözdük. Desteklerinden dolayı Büyükşehir belediyesine teşekkür ediyoruz" dedi.


Elektrik ve Ulaşım Sorunu Devam Ediyor

Okullarının şehir dışında olmasından dolayı öğrencilerin ulaşım sorunu yaşadıklarını belirten Hayoğlu, "Yaptığımız tüm girişimlere rağmen öğrencilerin ulaşım sorunu devam ediyor. Şehir içi arabaları en son durakları üniversite olmasına rağmen, Siverek Devlet Hastanesine gelen minibüsler, öğrencilerin az olmasından dolayı üniversiteye gelmek istemiyorlar. Bu sebeple öğrenciler bazen hastaneden üniversiteye kadar yürümek zorunda kalarak mağdur oluyorlar" dedi.

Elektrik hatlarının köy hatları ile bir olmasından dolayı sık sık elektrik kesintileri yaşadıklarını belirten Hayoğlu, " Sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı hem öğrenciler hem de biz mağdur oluyoruz. Okulumuza elektrik sağlayan hattın bir an önce değişmesi gerekiyor" dedi
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER