Türk Eğitim Sen'den Okul Onarım Timi

Türk Eğitim Sen'den Okul Onarım Timi...

Türk Eğitim Sen'den Okul Onarım Timi

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde Türk eğitim sen ilçetemsilciliği üyelerinden oluşan 25 kişilik elik kurarak  Doğuda yakılan ve yıkılan okullara karşılıkolarak ilçede " Her okul bizim" projesi kapsamında gönüllü olarak okullarıtamir edecek.


Kötü  durumda bulunan köyokullarındaki okulları onarmaya başlayan 25 kişilik ekip ilk olarak ilçeye 45km uzaklıktaki Küptepe köyü anaokulunu tamir ettiler. Okulun çatısını onaran ekipdaha sonra dış cephesini, kapılarını, pencerelerini boyadıktan sonra okulduvarlarına çeşitli resimler çizdi. 


İlçe genelinde ilk etapta kötü durumda olan10 köy okulunu tespit ettiklerini belirten gönüllü öğretmenler okullarda yaptıkları çalışmalarda kullandıkları boyave benzeri malzemelerini kendi bütçelerinden karşılıyor.


    Konuyla ilgiliaçıklamada bulunan Türk Eğitim Sen Siverek temsilcisi Mehmet Şengönül yaptığıaçıklamada şöyle dedi.  Her okul bizimprojesi kapsamında hafta sonları okul onarım çalışmalarımız başladı, çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen ilçe kaymakamımız Hamza Erkal'a teşekkür ediyoruz,  Sendika üyesi arkadaşlarımızda yaptığımıztoplantılarda yakılan yıkılan okullara karşılık okul onarma kararı aldık,buradan tüm eğitim sendikalarına sesleniyoruz asıl işimiz olan eğitimle ilgilenelim,eğitim seviyemizi daha üst seviyelere taşıyalım" dedi.


   Gönüllü çalışanöğretmenler adına açıklamada bulunan Dilara Üçler, ilk olarak anaokulumuzutamir ettik, tüm öğretmen arkadaşlarımızı kampanyamıza davet ediyoruz, eğitimadına bir şeyler yapmaya davet ediyoruz herkesi" dedi.


   Okulda gönüllüolarak okul tamir timine katılan bayan öğretmenin bebeği ile çalışması dikkatçekti. Uyuyan bebeğini bebek arabasına koyduktan sonra ekipte çalışmalarakatılan anne öğretmen dikkat çekti.


   Köydeki okullarınınonarım işini izleyen minik öğrenciler çalışmaları dikkatlice izledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER