Türk Bayraklı Hdp Mitingi

Türk Bayraklı Hdp Mitingi...

Türk Bayraklı Hdp Mitingi

Şanlıurfa'nın Siverekilçesinde düzenlenen HDP miitinginde Abdullah Öcalan'ın dev Posterleri önündePKK ve Türk bayrakları aynı anda sallandı.

     HDP'nin cumhuriyet meydanında düzenlediğimitinge Demokratik toplum kongresi (DTK) eşbakanı Ahmet  Türk, Osman Baydemir, Emine Ayna ve  İbrahimAyhan katıldı.


    Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı mitingalanında asılan Abdullah Öcalan posterinin önünde  HDP flamaları , Türk bayrağı ve PKK'nınbayrakları sallanması dikkat çekti.


Kürtler özgürleşmeden kimse özgürleşmeyecek.


   Mitingde halka hitap eden Ahmet Türk şöylededi. "  Bugün diyoruz ki   21. yüzyılda Kürtler özgürleşmeden asla veasla bu topraklara özgürlük gelmez, biz bu nedenle diyoruz ki Kürtlerinözgürlüğü tüm halkların özgürlüğü anlamına gelmektedir. Kürt halkı yüzyılardırdireniyor,  bu gün demokratik siyasettegüçlü olacak adımları kararlılıkla atıyoruz, bu gün orta doğuya baktığımızda,bu Kürtlerin dirilişinden sonra bütün dünya biliyor ki Kürtler artık önemli biraktördür, orta doğuda Kütler özgürleşmeden kimse özgürleşmeyecek bunu herkesbiliyor, Kürt halkı özgürleşmeden Türk Halkınında özgürleşemeyeceğini buinsanlar çok iyi biliyor.


    Artık tehditler para etmez bizi tehdit etmeklebir yere varamazlar, sayın Erdoğan göreceksiniz diyor, bizler zindanları, failimeçhulleri, zulmü gördük, bu saatten sonra ne yapabilirsiniz ki, ayağa kalkanbu halka hiç bir şey yapamazsınız.


    Demokratik siyasette amacımıza ulaşamazsak, doğrusunu isterseniz, şehitlerimize karşımahçup oluruz, bu gün imralı ceza evinde bu seçimi izleyen Kürt halk lideriAbdullah Öcalan'a karşı mahçup oluruz.


  Bu sıradan bir seçim değil, bu gün AKP'lisiyok CHP'lisi yok bu gün sadece mücadelemiz var" dedi.


    Ahmet Türk'ün konuşmasının ardındanplatforma çıkan Osman Baydemir Ak Parti'nin Şanlıurfa ve ilçelerinde hizmetetmediğini söyledi. Halkımız yol istedi onlar yanlış anladı. Halkımız yolistedi AKP yolsuzluk yaptı." Dedi.


  Konuşmasının büyük kısmını Kürtçe tamamlayan Osman Baydemir sandıklara ve oyunuza sahip çıkın dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER