Tuğluk; 30 Mart Demokratik Özerklik İlanı Olacaktır

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siverek'te Cumhuriyet Meydanında miting düzenledi.

Tuğluk; 30 Mart Demokratik Özerklik İlanı Olacaktır
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siverek'te Cumhuriyet Meydanında miting düzenledi. Yapılan mitinge DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, BDP Şanlıurfa İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen, Siverek Belediye Eş Başkan Adayı Av. Metin Özbadem ve Ayşe İzol Özipek ve çok sayıda vatandaş katıldı.

      Burada vatandaşlara hitaben konuşan tuğluk yaptığı açıklamada Siverek'in Kürt özgürlük hareketinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek şunları kaydetti. "Şanlıurfa'da ve Siverek'te olmak bir başkadır. Bu topraklar insanlığın başladığı topraklarıdır. Bağrında nice peygamberleri ve kavimleri barındıran bu topraklar, Hz İbrahimlerin, nemrutlara meydan okuduğu yerdir. O yüzden Şanlıurfa, Siverek ve Hilvan çok önemlidir.
      Bu kentleri önemli kılan bir diğer faktör ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğduğu kentler olmasıdır. Sizin yiğit evlatlarınız ilk kıvılcımı buradan başlattı. O kıvılcım büyüdü şimdi tüm Ortadoğu'ya yayıldı. O kıvılcım bugün tüm halkımızı aydınlatıyor. Bugün bu alanlarda toplanabiliyorsak verdiğimiz şehitlerimizin bunda en büyük payı vardır. Artık bu halkın önünde kimse duramaz, ne tank ne de tüfekle kimse durduramaz" dedi.

      Tuğluk konuşmasının devamında Kürtlerin artık kölelik dayatmasını kabul etmediğini belirterek şöyle devam etti: "Yapmadıkları şey kalmadığı halde bizleri bu özgürlük savaşından vazgeçiremediler. Sonuna kadar bedeli ne olursa olsun şehitlerimizin yolunda yürüyeceğiz, ta ki özgür olana kadar. Artık Kürt halkına kimse köleliği, inkârı dayatamaz geçti o günler. Bu Halk Özgürlüğe, Demokrasiye, Devrime yürüyor, Özerkliğe yürüyor.
      30 Mart seçimleri çok önemli. Bu seçim artık bir belediye başkanlığı seçimi değil, öyle olmaktan çıktı. 30 Mart seçimleri, Demokratik Özerklikle, Demokrasiyle, Özgürlükle, Eşitlik mücadelesi ile Rantçılar, hırsızlar, sistem sahipleri arasında geçecek. Biz diyoruz ki Demokratik Özerklik sistemini kuracağız. AKP ve sistem partileri bunu anlamıyorlar. Çünkü bunlar demokrasiden anlamazlar. Bunların işi gücü para puldur ve etrafındakileri nasıl zengin edebiliriz'in derdindeler. Şimdi gerçekten demokratik özerkliği anlamıyorlar. Toplumu ürkütmeye çalışıyorlar. İlkokulda derslerde demokrasi nasıl öğretiliyor, deniyor ki "halkın kendi kendini yönetme biçimidir" işte demokratik özerklikte budur. Halkın kendi kendini yönetmesidir. Şimdi soruyoruz halkın kendi kendini yönetmesinden neden korkuyorsunuz ki. Onlarda biliyor ki halk kendini yönetse hırsızlık yapamayacaklar işte bundandır ki karşılar. Bizim demokratik özerklik dediğimiz, Siverek 31 Mart'ta halk belediyeciliğine geçecek inşallah, bunu başaracağız. Halk ben kamu hizmetini kendi ana dilimde öğrenmek istiyorum diyorsa biz bu hizmeti vermenin çabası içinde olacağız bunda korkulacak ne var.
      Kamu hizmetinden eşit faydalanmak istiyorum diyorsa neden bundan korkuyorsunuz ki.
      İşte bizimde tam olarak yaptığımız budur. Artık Kürt halkı olarak kendi geleceğimizi belirleme zamanı gelmiştir. Artık Kürtler statüsüz yaşamayı kabul etmiyor. Biz demokratik ulus olma hakkını kullanıyoruz. Bu halkın demokratik örgütlenme hakkına saygı duyacaksınız. Bu seçimlerde bir diğer dikkat çeken husus ise kadınların aktif görev almasıdır. Belki şu ana kadar en çok kadın belediye başkanının görev aldığı bir seçim olacaktır. Diğer partilere bakın birde BDP'nin gösterdiği kadın adaylara bakın. En çok kadın aday Kürdistan'da bulunmaktadır. Kürdistanda bir kadın devrimi gerçekleşmektedir" dedi.

     Aysel Tuğluk konuşmasının son bölümünde HDP'ye yapılan saldırıları kast ederek "Son olarak Fethiye'de HDP'ye yapılan saldırıları nefretle kınıyoruz. HDP Türkiye'nin BDP ise Kürdistan'ın partisidir. Bu saldırılar derin güçlerin organize ettiği saldırılardır. Gladyo'nun düzenlediği saldırıların elbette hesabını soracağız" dedi.

     Yapılan konuşmaların ardından yerel sanatçıların sahne aldığı program daha sonra sona erdi.


Haber: Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER