SİVSAD'tan Gençlere Fotoğraf Sunumu

Siverek Fotoğraf Sanatçıları Derneği (SİVSAD) tarafından gençlere "Fotoğraf Çekimi" konulu seminer düzenlendi.

SİVSAD'tan Gençlere Fotoğraf Sunumu
Siverek Fotoğraf Sanatçıları Derneği (SİVSAD) tarafından gençlere "Fotoğraf Çekimi" konulu seminer düzenlendi.

Yenişehir Mahallesindeki Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen seminerde fotoğrafçı Galip Çetiner ile Ercin Güzin Gülfidan, fotoğraf çekimiyle ilgili katılımcılara sunum gerçekleştirildi.

SİVSAD Başkanı Mustafa Veysel Gülpınar, yaptığı konuşmada, fotoğraf sanatını herkese sevdirmeye çalıştıklarını söyledi.

Derneğin çalışmalarını anlatan Gülpınar, "İlçede fotoğraf sanatının tanıtımının yanı sıra ilçenin doğal güzelliklerini de fotoğraf sanatıyla tanıtmak çalışıyoruz. Amacımız, Siverekli gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutup doğa ve insan sevgisini gençlerin temiz kalplerine nakış gibi işleyip gençleri insanlığın yararına olan faaliyetlere yöneltmektir. Bugünde bizleri ve gençlerimizi yalnız bırakmayan, sunumlarını ve deneyimlerini paylaşan iki değerli fotoğrafçı Galip Bey ve Ecrin Hanıma teşekkür ediyorum " dedi.

SİVSAD Dernek Başkan Yardımcısı Ferit Akçalı ise, Karacadağ Yaylasında göçerlerin yaşamıyla ilgili çalışmaların başladığını belirtti.

Akçalı, "Bu güne kadar göçerlerle ilgili gerek yazılı gerekse görsel medyada film, belgesel, haber türünde çalışmalar yapıldı. 1919 rakımlı Karacadağ'ın tepesinde geçimini hayvancılıkla yapan göçerlerle ilgili geniş kapsamlı bir fotoğraf sergisi yapmak istiyoruz. Dernek üyelerimiz, Karacadağ bölgesinde yaşayan göçerlerle ilgili kapsamlı bir çalışmaya başladılar. Önümüzdeki dönemde göçerlere özgü bir fotoğraf sergisi açmak için çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu. 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER