Siverek'te Bir Çok Ev ve İşyerini Su Bastı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde sabaha karşı yağan şiddetli yağmur ilçenin birçok mahallesinde ev ve iş yerlerinde su baskınlarına neden oldu.

Siverek'te Bir Çok Ev ve İşyerini Su Bastı

Haber:  Mehmet SEZGİN- Lütfü YALGI

     Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde sabaha karşı yağan şiddetli yağmur ilçenin birçok mahallesinde  ev ve iş yerlerinde  su baskınlarına neden oldu.

   Belediye itfaiye ekipleri kendilerine yaklaşık  üç  yüz ev ve iş yerinde  su baskını ihbarı aldıklarını evleri su basan vatandaşların evlerinde ki suyu  tahliye  etmeye çalıştıklarını  belirtiler.

      İçlenenin Ayvanat  mahallesinde evleri bodrum katında  bulunan  İbrahim Halil Altınsuyu isimli vatandaş  sabaha karşı yağan  şiddeti yağmurun ardından evlerine su dolamaya   başladığını  önce  çocuklarını  uykudan uyarıp  dışarı çıkartmaya   başladığını ardından  evine dolan suları  kendi imkanlarıyla boşaltmaya  çalıştığını  yaşanın doğal bir afet olduğunu  devletten yardım beklediklerini’’belirtti.

       İlçede özellikle evleri ve iş yerleri cadde seviyesinden düşük yerlerde bulunan ev ve iş yerlerinin daha çok sular altında kaldığı öğrenildi.

     Evlerini su basan vatandaşların evlerindeki eşyalar kullanılamaz hale geldi.

    Vatandaşlar evlerinin içinde bir metreye kadar yükselen yağmur sularını görünce ne yapacaklarını şaşırdılar.

   Yaşanan su baskınlarında belediye ekipleri acil durumuna göre evlere müdahale etti. Gelen ihbarlar  sonrasında  belediye  ekipleri seferber oldu.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2019, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER