Siverekli Vatandaşlar Baz İstasyonu Korkusu

Son yıllarda artan iletişim araçlarıyla birlikte vatandaşlarımızın cep telefonu kullanma talebi her gün daha çok artıyor.

Siverekli Vatandaşlar Baz İstasyonu Korkusu
  Türkiye?de olduğu gibi Siverek ilçemizde de cep telefonu kullanan her yaşata binlerce vatandaş var.

     Vatandaşların kesintisiz iletişimlerinin sağlanması amacıyla son yıllarda baz istasyonunun sayıları arttı.

      Karayolu üzerinde bulunan bir çok köyün yakınına kurulan, şehir merkezlerinde ise apartman katlarının çatılarının üzerine kurulan baz istasyonları vatandaşları tedirgin ettiği gibi şikayetlerine neden oluyor.

       Baz istasyonları konusunda bilim adamlarının da farklı görüşlere yer verdiğine dikkat çeken Siverekli vatandaşlar yaptıkları açıklamada şunları kaydettiler. "Bazı bilim adamlarımız baz istasyonlarının radyasyon yaydığını radyasyonun başta kanser hastalığına neden olduğunu belirtmeleri kuşkularımızı artırıyor özellikle biz şehir merkezinde yaşayan vatandaşlar evlerimizin yanı başına kurulan baz istasyonlarından rahatsızlık duyuyoruz, yetkililerden bu konuda bir araştırma talebimiz var eğer gerçekten baz istasyonları kansere neden oluyorsa bunları yerleşim alanlarının dışına çıkarmaları gerekiyor, şahsen evimizde bile rahtsızlık duymaya başladık" açıklamasında bulundular.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER