Siverekli şair Özgür Laleoğlu'nun ilk kitabı çıktı

Siverek'li şair Özgür Laleoğlu'nun ilk kitabı çıktı

Siverekli şair Özgür Laleoğlu'nun ilk kitabı çıktı
Siverek'li şair Özgür Laleoğlu'nun Nazan adlı şiir kitabı Düz Yazı Yayın Evi tarafından basılarak raflarda yerini aldı. Şiirlerini alışılagelmişin dışında bir dil ve yanı sıra tertemiz, sağlam Türkçesiyle, çığlık atmadan, varoluş sancısıyla yazan Şair Özgür Laleoğlu'nun Nazan adlı şiir kitabı Düz Yazı Yayın Evi tarafından basılarak şiir severlerle buluştu.


Genç Kuşak şairlerden Özgür Laleoğlu Şanlıurfa Siverek doğumlu. Laleoğlu, Siverek ve Birecik'te İlk, orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra 2003 yılında Balıkkesir Üniversitesinde öğrenimini tamamlamış, daha sonra Amerikada yaşamaya başladı .


Nazan şiir kitabı hakkında Cezmi Ersöz "Şiirlerini alışılagelmişin dışında bir dil ve yanı sıra tertemiz, sağlam Türkçesiyle, çığlık atmadan, varoluş sancısıyla yazan Özgür Laleoğlu; felsefi derinlik içerisinde sevdanın, hüznün farklı renklerini mısralarına iliştirmeyi başarmış. Edebiyat dünyasında uzun soluklu yol alacağına inandığım Özgür Laleoğlu'nu kutluyorum. Yolu açık, şiiri ve okuru bol olsun. Zarlarımı gelecek vadeden Özgür Laleoğlu için atıyorum."


Kemal Siyahhan "Özlemler, sevdalar, hüzünler sel olup akınca böylesi güzel dizeler ortaya çıkar...

Bazen şehrin aşka bulanması, bir aşkın şehre dolanmasına da tanıklık edebilir insan...

Şiir coşkudur, insandan akmaya görsün, işte o zaman duvardaki fotoğraf, gizli saklı özlemler kutsanabilir ya da için için yakar insanı...

Böylesine duygu dolu dizeleri yüreğimize akıttığı için Özgür Laleoğlu'nu tebrik ederim."

Yusuf Gürer "Özgür Laleoğlu, coğrafyaya sığmayan sesinin yankısıyla günümüz şiirini dalgalandırıyor. Nazan, aşkı, öfkeyi, coğrafyanın engebeli çorağını lirik sesiyle çoğaltıyor... Bir yanda ölümü, bir yanda yaşamın rengini anlatan; barışa özlem duyan bir sevdanın üzerindeki tozu silkeleyen satırlar..." Ünlü şaiirlerin Desteğini alan özgür Laleoğlu'na aynı zamanda hemşerisi Siverekli şair ve yazar Yılmaz Odabaşı'da şairin, şiirlerini ve yazı dilini begendi.

En kısa zamanda coğrafyasındaki okuyucularıyla buluşmak ve şiir kitabı için imza günü yapacağını düşündüğünü ifade eden Laleoğlu "Coğrafyamdan uzak olmuş olabilirim, Urfa, siverek ,Diyarbakır, Mardin, Batman, Antep,Van,Muş ve Hakkari gibi ve Ülkemin Dört bucağında okuyucularına selamlarını gönderiyorum,en kısa zamanda onlarla buluşmak istiyorum" diyerek memleket özlemini ve sevgisini dile getirdi.
Şiirleriyle insanların duygularına acılarına ve savaşın yarattığı acılara tercüman olan şairin şiirinden örnek;

Hiçbir kefen gözlerinin rengine uymaz
hiçbir günah bu kadar beyaz doğmaz
emzirin ölü doğmuş çocukları
şebnem damlaları dokunacak daha
dudaklarına
daha söğüt gölgesinde soluklanacaklar
bir diğer gezegende âşık olacaklar
gökyüzü onların
yeryüzü ten değiştirecek ellerinde
emzirin ölü doğmuş çocukları
çölün uykusunda bir başına koymayın
emzirin ölü doğmuş çocukları
o
nları unutmayın... 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER