Siverekli Hayvan Besicileri Ambargonun Kaldırılmasını İstiyor

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde yaklaşan kurban bayramı öncesi besiciler hayvan pazarında kurbanlık satışlarının durgun olmasından dolayı dertli.

Siverekli Hayvan Besicileri Ambargonun Kaldırılmasını İstiyor
Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde yaklaşan kurban bayramı öncesi besiciler hayvan pazarında kurbanlık satışlarının durgun olmasından dolayı dertli. Artan yem fiyatları ile birlikte kurbanlık fiyatlarındaki artışı kurbanlıklara yansıtmayan besiciler buna rağmen alıcıların kurbanlık fiyatlarının yüksek olduğunu düşünüyor. Özellikle İstanbul Avrupa yakasına gönderilen hayvanların çeşitli sebeplerden dolayı bekletilmesi besicilerin mağduriyetini artırıyor. 




Konu ile ilgili açıklama yapan Hayvan besicisi Yılmaz Koyunbakan şunlar kaydetti. “Bizler 30 – 40 yıldır hayvan besiciliği ile uğraşıyoruz. Altı ay boyunca ahırda beslediğimiz hayvanları kurbanda İstanbul da satmak için son iki haftayı beklemekteyiz gerek satmış olduğumuz, gerek ise satışını beklediğimiz hayvanların bir kısmı İstanbul Anadolu yakasından, Avrupa yakasına gitme konusunda bir takım hastalıklar bahane gösterilerek geçişine izin verilmemektedir. Ancak hayvanların sağlık kontrolü ve küpeleri olmasına rağmen hiçbir hastalık yokken bizlere hastalık şüphesi gerekçe gösterilerek Avrupa yakasına geçiş izni verilmemesi bir takım rantlardan dolayı olduğunu düşünüyoruz. Bu sadece Siverek değil Doğu’da bulunan bütün hayvan besicilerini önemli bir şekilde etkilemektedir. 





Altı ay boyunca ahırda beslediğimiz bu kurbanlıklar için aldığımız yemlerin fiyatlarında yapılan % 30’luk zam bizleri önemli bir şekilde etkiliyor. Canlı olarak kilosuna 22 veya 23 liraya aldığımız hayvanların, şuanda talep edilen fiyatın bu rakamın altında olması zararımızı önemli bir şekilde ortaya koymaktadır. Biz besiciler olarak buradan Cumhurbaşkanımız ve Tarım Bakanımıza sesleniyoruz. Özellikle Avrupa yakasına geçişlere izin verilmesi, ithal kurbanlıkları değil de, yerli kurbanlıkların alımına teşvik edilmesi ve hayvan yemlerine yapılan zamların günümüz koşulları göz önünde bulundurularak gözden geçirilmesini talep ediyoruz”
dedi.



Haber: Abdullah Hakan Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER