Siverek'ten kurtulup Hilvan'a bağlandılar!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi, Siverek'ten ayrılıp Hilvan'a bağlanmak isteyen Tutumlu Kırsal Mahallesi'nin durumunu hararetle tartıştı...

Siverek'ten kurtulup Hilvan'a bağlandılar!
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mart ayı toplantısı bugün başladı. İlk birleşime Siverek'ten, Hilvan'a bağlanmak isteyen bir köyle ilgili tartışma damgasını vurdu.


Meclis toplantısının bugünkü birleşimine Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi katılmazken, başkanlığı ise başkan 1. Vekili Nihat Kılıç yaptı. Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü İlçe Başkanı Metin Baydilli, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan'ın da meclis üyesi olarak katıldığı birleşim, son ayların en hararetli tartışmalarının yaşandığı bir toplantı oldu. Birleşime basın mensupları alınmazken, salonda meclis üyelerinin bağırıp-çağırmaları bir an eksik olmadı. Siverek ilçesine bağlı Tutumlu Kırsal Mahallesi'nin Hilvan ilçesine bağlanma talebi ise en hararetli tartışılan konuydu.


SANDIKTAN SİVEREK'TEN KURTULMAK ÇIKMIŞTI


İddiaya göre, daha önce toprakları gasp edilen Tutumlu Kırsal Mahallesi'nin bazı sakinleri mücadele verdikleri hukuki sürecin sonunda arazilerine kavuştu. Ancak Siverek ilçesindeki bazı resmi kurumlar önlerine engel çıkarmaya devam ediyordu. Bu sebeple Hilvan'a da yakın oldukları gerekçesiyle Siverek ilçesinden ayrılıp Hilvan'a bağlanmak istediler. Bunun için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuran Tutumlu Mahallesi'nin sakinleri, kurulan sandıkta 103 seçmenden 67'sinin oyunu almayı başardı. Diğer seçmenlerden ret oyu kullanan olmazken, 36'sı ise oy kullanmaya gelmedi. Köylülerin çoğunluğunun oyunu almayı başardıktan sonra bu engeli de aşmış olan arazi sahipleri, bu kez müracaatı ilçe belediye meclisine yaptı. Hilvan Belediye Meclisi de onay kararı aldıktan sonra konu Büyükşehir Belediye Meclisi'ne geldi. Mart ayının ilk birleşiminde gündeme gelen bu konunun üzerine yapılan görüşmeler açıklanmazken, seçmenin çoğunluğunun istemesine rağmen AK Parti Harran Belediye Meclis Üyesi Ahmet Boğa karşı çıktı. Tutumlu'nun lehinde karar, Boğa'nın sesini yükselterek tartışmasına rağmen çıktı. Karşı çıkanlar arasında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) meclis üyeleri de yerini aldı. Tutumlu İçişleri Bakanlığı'nın da onaylaması halinde Hilvan ilçesinin bir kırsal mahallesi oldu. Toplantının sonunda Ahmet Boğa'nın hakaretler ederek Meclis'ten çıktığı görüldü.


Yaklaşık 2 saat süren tartışmalı Mart ayının ilk birleşimi hakkında kimse açıklama yapmadı. Meclis, bugün saat 14.00'te 2. birleşimini gerçekleştirmek üzere tekrar bir araya gelecek.


Mustafa ARISÜT-Muhsin ELGÜN/AJANS URFA
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER