Siverek'te Zaza Lehçesi Konferansı

Kürtçenin, Zazaki lehçesi konferans konusu oldu ....

Siverek'te Zaza Lehçesi Konferansı
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Faaliyet gösteren Kürt kültür merkezi derneği tarafından Dimilî (zazakî) lehçesi üzerine konferans düzenledi.

     İlçenin Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde Dimilî (zazakî) lehçesi üzerine düzenlenen konferans'ın Moderatörlüğünü Firuze Hoca'nın yaptığı konferansa konuşmacı olarak Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Malmisanij katıldı.

     Konferansta Kürt halkının farklı lehçelerinin olduğunu, bu lehçelerden en çok kurmanci lehçesinin kullanıldığı, Kürtlerin sosyal yapısıyla ilgili bilgide aktaran Malmisanij şunları kaydetti. "Darbelerden sonra Avrupa'da kurmançlar, dimililer olarak araştırmalar yaptık, araştırmalara göre dil evrenseldir, siyasi, dini veya mezhep olarak değil genel anlamda herkesin kullandığı lehçede isimler bölge bölge değişmektedir" dedi. 

      Yaklaşık 2 saat süren Konferansa boyunca birçok konu üzerinde değerlendirme yapan Malmisanij daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.


Haber: Lütfü Yalgı
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Zaza
Zaza - 3 yıl Önce

bop projesi icin devsirilmis ve cevlerine 3, 5 kurus konulmus ac köpekler istedikleri kada biz zazalari kürt yapmaya calissinlar ancaq babayi alirlar.
ölüsünü dirisini siktigiminin onursuz serefsiz yirtik don veledi zinalari
ulen bir zazaya ha kürt yaftasi yapistirmissin ha onun anasina avradina küfretmissin arada zerre far yoktur.
oruspu cocuklari sizi er gec sizleri tek tek ele gecirecegiz babalarinizda gelsin sizleri ellerimizden kurtarsinlar, medyada, politikada orduda ve nerede saklanirsaniz saklanin adim adim ensenizdeyiz inanin akliniz varsa intihar edin cünki verecgimiz cezalarin yaninda cehennem tatil köyü kalir

SIRADAKİ HABER