SİVEREK'TE UMRE ÖDÜLLÜ SİYER SINAVINA YOĞUN İLGİ

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde peygamber Sevdalıları tarafından düzenlenen ödüllü siyer sınavı yoğun katılım ile gerçekleşti.

SİVEREK'TE UMRE ÖDÜLLÜ SİYER SINAVINA YOĞUN İLGİ
Peygamber Sevdalılar Platformu üyesi Siverek İkra-Der tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavına Siverek halkı yoğun ilgi gösterdi. Türkiye genelinde 100 bin kişinin başvuru yaptığı sınava Siverek'te yaklaşık 1000 kişi başvurdu. Sınav, Yusuf Sami Hatip Lisesi ve Osman Esat Efendi İmam Hatip Ortaokulu olmak üzere 2 okulda gerçekleşti. Yarışmacılar, giriş kartı ve kimlikleriyle birlikte sınavın başlayacağı saatten yarım saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulundu. Kimlik kontrolünün ardından yarışmacılar sınav görevlileri tarafından içeriye alındı. Yarışmaya katılanlara peygamber sevdalıları platformunun kurşun kalemi hediye edildi. Sınav öncesinde görevliler, sınavda uyulması gereken kuralları hatırlattı.


Üç kategoride gerçekleştirilen sınava çocuklarını getiren ve sınav boyunca okul bahçesinde bekleyen ailelerin heyecanla beklediği görüldü.


Peygamber Sevdalıları Platformu temsilcilerinden Hüseyin Şeker, sınavın hiçbir problem yaşanmadan sona erdiğine dikkat çekerek, " Sınava katılarak peygamber efendimizin örnek hayatını okuyan tüm kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Kaybedeni olmayan bu sınav ile kardeşlerimiz peygamber efendimizin örnek hayatını yeniden gözden geçirme fırsatı buldu. İnşallah peygamber efendimizin hayatını okuyan kardeşlerimiz peygamber efendimizin örnek hayatını örnek alarak hayatlarını onun hayatı ile süslerler.


Öte tarafta sınava giren 7'den 70'e her yaştan insan, peygamberin hayatını okumak için böyle bir organizasyonu düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ettiler. 


S
ınavda her üç kategoride dereceye girenlere başta umre ödülü olmak üzere çeşitli hediyeler verilecek. Sınav sonuçları önümüzdeki günlerde açıklanacak. 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER