SİVEREK'TE ŞEHİDE SON GÖREV

Saldırıda şehit düşen polis; Süleyman Sonkurt için Siverek Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

SİVEREK'TE ŞEHİDE SON GÖREV
Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan karşılaşmadan sonra çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen terör saldırısında 30'u polis 38 kişi şehit oldu.


Saldırıda şehit düşen polis; Süleyman Sorkurt için Siverek Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törene Şanlıurfa Vali Yardımcısı Uğur Sezer, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Şanlıurfa Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Siverek İlçe Kaymakamı Vural Karagül, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Hilvan Belediye Başkanı Hasan Ali Bayık, AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik ve Siverek'te bulunan siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.


İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende konuşan Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu Polislik mesleğinin bir gönül işi olduğunu belirterek şunları kaydetti. "Dün gece İstanbul'da haince kalleşçe, namussuzca ve şerefsizce bir saldırı neticesinde şehadet şerbetini içen Süleyman kardeşimize son vazifemizi yapmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Polislik mesleği zamanı ve yeri geldiği zaman gözünü kırpmadan bu vatan uğruna, millet uğruna ve bayrak uğruna canını verebilmektir. Bunun için Polislik serden, yardan geçebilen insanların yapabileceği bir meslektir. Polislik gönül işidir, yürek işidir vatan sevdalılarının işidir. 40 yıldır bu coğrafyada kan akıtanlar şunu iyi bilmelidir ki, daha önce olduğu gibi bundan sonrada hiçbir polisimizin kanı yerde kalmadı, kalmayacaktır. Bunlar yeryüzünden silinene kadar bu mücadele devam edecektir. Şehitlerimizin hesabı sorulacak bunu yapanlar yüce Türk adaleti önünde hesap vereceklerdir" dedi.


Şanlıurfa İl Emniyet Müdürünün yaptığı konuşmanın ardından Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık saldırıda şehit olan Polis memurları için yaptığı duanın ardından, Şehit Polis memur Süleyman Sorkurt'un naaşı polis korteji eşliğinde Siverek Asli Mezarlığına getirilerek aile mezarlığında defnedildi. 


Şehit Polis Memurunun Babası Cuma Sorkurt ise taziyeleri kabul ederken," inşallah başka canlar yitirmeyiz, vatan sağolsun" dedi. Şehit Polis memurunun yakınları ise sinir krizi geçirdi.

Ş
ehit Polis memurunun taziyesi 6'nolu taziye evinde oturulacak 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER