Siverek'te Sakal-ı Şerif Ziyarete Açıldı

Her yıl olduğu gibi Ramazan ayında Kadir Gecesinde ziyaretçilere açılan Sakal-ı Şerif bu yılda Kadir Gecesinde vatandaşların ziyaretçi akınına uğradı.

Siverek'te Sakal-ı Şerif Ziyarete Açıldı
Her yıl olduğu gibi Ramazan ayında Kadir Gecesinde ziyaretçilere açılan Sakal-ı Şerif bu yılda Kadir Gecesinde vatandaşların ziyaretçi akınına uğradı.
İlçenin Hürriyet caddesinde bulunan Ulu Cami'de kurbanlar kesilerek ve salavat getirerek ziyaretçilere açılan Sakal-ı Şerif'e her yıl olduğu gibi bu yılda Siverek'te yoğun ilgi vardı. Genç, yaşlı demeden herkesin ziyaret ettiği sakal-ı şerif 15.00'da ziyaretçilere kapanacak.

     Bu yıl geçtiğimiz yıllara göre farklı bir uygulamaya giden İlçe Müftülüğü sabah namazından ise gece yarısı 02.00'da ziyaretçiye açtığı Sakal-ı Şerif Cami içerisinde değil de, Cami bahçesinde yapılması vatandaşların daha rahat ulaşabileceği şekilde ziyaretçilere açıldı.

     Konu ile ilgili açıklama yapan İlçe Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar; Her Ramazan ayının kadir gecesinde ziyaretçilere açtığımız sevgili Peygamber Efendimiz (sav)'in Sakal-ı Şerif'i için bir takım değişiklikler yaptık. Bunları yapmakta ki amacımız vatandaşlarımızın rahat bir şekilde ziyaret etmesi ve izdiham yaşanmaması. Yapılan değişiklikler şöyle; Geçen yıl cami içerisinde yapılan ziyaret bu yıl cami bahçesinde gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıllarda sabah namazından sonra ziyarete açtığımız Sakal-ı Şerif'i bu yıl gece yarısından sonra uygulamaya başlattık. Bir diğer değişiklik ise kadın ve erkeklerin daha önce bir gün yapılan ziyareti bu yıl 2 güne çıkararak, 23 Temmuz saat 15.00'a kadar Erkeklerin ziyaretinde olacak. 24 Temmuz'da ise kadınların ziyaretine açık olacak. Sabah 10.00'da başlayacak olan ziyaret 15.00'da bitecek''dedi.
 
     Vatandaşlar bu yıl yapılan değişikliklerden dolayı memnun olduklarını belirterek. İlçe Müftülüğüne çalışmalarından dolayı teşekkür etti.




Haber: Abdullah Lale - Murat Dede 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER