Siverek'te Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Türkiye'de Nisan ayı boyunca kutlanan "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Siverek'te Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi....

Siverek'te Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri
Türkiye'de Nisan ayı boyunca kutlanan "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Siverek'te Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Siverek Caddesi üzerinde Kutlu Doğum Haftası Programı düzenlendi.

      Öğle saatlerinde başlayan programda açılış Kuran-ı Kerim Tilaveti ile gerçekleştirildi. Ardından İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhiddin Akay açılış konuşmasında; "Peygamber Sevdalıları Platformuna üye olan Derneğimizin her yıl Nisan ayında yaptığımız Kutlu Doğum haftasına göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum, Peygamberimizin bir hadisi şerifinde kim bana itaat ederse Allah'a itaat etmiş olur, kim bana isyan ederse Allah'a isyan etmiş olur o yüzden biz Peygamberimize olan sadakatimizi hep birlikte tek bir yürekten haykıralım" dedi.

     İkra Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhiddin Akay'ın konuşmasının ardından sahne alan Kız ve Erkek ilahi grubu alanı dolduran vatandaşlara bir birinden güzel ilahi ve ezgileri seslendirdiler.
      Konserlerin ardından Araştırmacı Yazar Yasin Karadağ Kutlu Doğrum Haftası'nın önemini belirten konuşmasında şunları kaydetti. "15 Asır önce kainat zülümat içerisindeyken ve Cahiliye döneminde insanlık adeta kendini kaybetmişken, Köleler zulüm görüyor, kadınlara değer verilmiyor, küçük kız çocukları diri diri gömülüyor adeta vahşileşen insanlara güzel ahlakı öğretmek için âlemlere rahmet diye gönderilen ve 18 bin âlemin sultanı Peygamberimiz (sav)'in gelişi ile birlikte anneler artık evlatlarını diri diri gömülüşlerine şahit olmuyor, köleler artık zulüm görmüyor artık putlardan arınan bir ümmet doğuyordu. İşte biz böyle bir peygamberin ümmetiyiz" dedi.

    Konuşmalarından ardından Siverek İkra Tiyatro Grubunun kısa bir gösterisinin ardından kapanış duasi ile program sona erdi.



Haber: Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER