SİVEREK'TE İZOL VE BDP BARIŞI

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Urfa'nın Siverek ilçesi Konurtepe Köyünde 1993 yılında Diyarbakırlı 2 PKK'linin yaşamını yitirmesi ve ardından köydeki İzol ailesini korucu olmasına yol açan husumet, dualarla son buldu.

SİVEREK'TE İZOL VE BDP BARIŞI
    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Urfa'nın Siverek ilçesi Konurtepe Köyünde 1993 yılında Diyarbakırlı 2 PKK'linin yaşamını yitirmesi ve ardından köydeki İzol ailesini korucu olmasına yol açan husumet, dualarla son buldu.
    İlçenin esmer çayır mahallesinde bulunan Bir düğün salonunda gerçekleşen barış toplantısına DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, BDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, BDP'nin bölge Belediye başkanları, PM Üyelerii Mehdi Aslan ve Sait Üçlü, HDP Eş Genel Başkanı Ali Oruç katılırken, İzol, Bucak, Tüysüz, Karavar, Ağaçkan, Üzeyranlı, Geyikler, Bablılar, Karageçili ailelerinin büyükleride yemekte hazır bulundu.
"Barış siyaseti en kazanımcı siyasettir", "Bireysel barış toplumsal barıştan geçer","Savaşmak kolaydır, barışmak zordur, zor olanı tercih ettik" ve "Kürt barışı gerçekleşmeden Ortadoğu barışı gerçekleşemez" pankartları asıldı.

AHMET TÜRK

     Barış toplantısında konuşan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, halkın emeği ile Kürtlerin özgürlük aşamasına geldiğini ifade etti. Günümüze kadar yanlışların olduğunu söyleyen Türk, barış ve demokrasi paydasında Kürtlerin birleştiğini belirtti. Ortadoğu Coğrafyasının acıların yaşandığı, demokrasi özleminin zirve yaptığı bir coğrafya olduğunu dile getiren Türk, "Ortadoğu'da Kürtlerin demokrasi mücadelesi belirleyici olacaktır. Kürt meselesi Ortadoğu'nun birincil meselesidir. Kürtler açısından kaçırılmaması gerek bir yüzyıl içerisindeyiz" diye konuştu. Geçmişte Kürtlerin çok acılar yaşadığını söyleyen Türk, "Bugün birlik ve beraberliğimizi sağlarsak Kürdistan ve Kürtleri özgürleştiririz. Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan 'Herkesle kucaklaşalım' diyor. Sistem bizi bölmeye çalışıyor. Gelecek yarının özgürleştirilmesinden geçer. Bugün yeni sayfa açıyoruz. Halkımız çocuklarını, torunlarını düşünmeli ve demokrasi özgürlük mücadelesinde birleşmelidir" dedi.

İBRAHİM AYHAN

    Şu anda zindanlarda esir olan yürekleri özgürlük ve barış için atan arkadaşlarım selamlarını iletiyorum, bugün burada anlamlı bir buluşmayı gerçekleştirmiş bulunuyoruz, hepimizin bildiği gibi yüz yılı aşkın bir süredir, Kürt halkı sömürgeci güçler tarafında böl parçala yönet politikası ile baskı altında tutulmuştur, bu baskı politikası bir yandan Kürt halkının inkarına yol çarken diğer yandan kürk halkının birlik ve berberliğini ortadan kaldırmaya hedeflemiştir. Bu gün burada birlik ve beraberliğini inşa ederek bu inkar politikasını boşa çıkarmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz" dedi.

BAYDEMİR "BİZ 40 MİLYONLUK BİR AİLEYİZ"

      Son olarak konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kürtlerin birlikteliğine şahit olduğu için Allaha şükretti. Kürtlerin kimseye tarihleri boyunca zulüm etmediğini söyleyen Baydemir, "Bugün dünden, yarın bugünden iyi olacaktır. Bizi bügünlere taşıyan tüm Kürdistan şehitlerine saygılar sunuyorum. Kürt Halkı'nın ittifakı hiçbir halkın zararına değildir. Bu ittifak Kürtlere özgürlük, diğer halklara kardeşlik ve barış getirecektir" diye konuştu. "Hepimiz Kürdistanlıyız" diyen Baydemir, "Tüm ailelerimiz Kürdistan çatısında birdir. Biz 40 milyonuz" dedi. 

     Son olarak 30 Mart yerel seçimlerine gönderme yapan Baydemir, "Ben Siverekli, yani Urfalıyım. Bana Urfa elini uzattı, artık benden kurtulamaz. Sakın beni 3 ay sonra geri göndermeyin. Yıllarca hizmet etmeye geleceğim" dedi. 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER