Siverek'te Doktor Darp Edildi

Siverek'te Doktor Darp Edildi....

Siverek'te Doktor Darp Edildi
Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde 5 Nolu Aile Sağlık Merkezinde görevli bir doktorun hasta ve hasta yakınları tarafından darp edildiği iddia edildi.


     İddialara göre olay ilçenin Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Siverek 5 NO'lu Aile Sağlık Merkezinde yaşandı. İnternet bağlantısı olmaması nedeniyle tahlil sonuçlarının verilmemesine öfkelenen hasta ve hasta yakınları Aile Hekimi Süleyman Tekeş'i darp ederek yaraladı. Olayın ardından polis tarafından gözaltına alınan kişiler polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Basın açıklamasına izin verilmedi

Meslektaşlarının darp edilmesi olayını protesto etmek amacıyla Siverek 5 NO'lu Aile Sağlık Merkezi bahçesinde basın açıklaması düzenlemek isteyen çevre il ve ilçelerden gelen sağlık sendikaları ve derneği temsilcilerine yetkili mercilerden izin alınmadığı gerekçesiyle polis engeline takıldı.

Bunun üzerine sendika ve STK temsilcileri, sağlık merkezine girerek Doktor Tekeş'e geçmiş olsun dileklerini iletti.

Sağlık yasasında düzenlemeler yapılmalı

Mahallelerinden geçen internet kablolarının çalınmasından dolayı internet bağlantılarının olmadığını belirten Doktor Süleyman Tekeş, "Bu aksamalardan dolayı tahlil sonuçlarını veremediğimizden dolayı bir hasta ve hasta yakınının saldırısına maruz kaldık. Olayı emniyet birimlerine haber verdik. Bu olayın takipçisi olacağız. Sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırıları kınıyoruz. Yeni sağlık yasasında düzenlemeler yapılmadığı takdirde bu olayların  daha da sıklaşacağını düşünüyoruz"
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER