Siverek'te dezavantajlı çocuklar projesi

Siverek'te dezavantajlı çocuklar projesi

Siverek'te dezavantajlı çocuklar projesi

ŞANLIURFA'nın Siverekilçesi'nde Siverek sosyal hizmetler müdürlüğü ilçede  sokakta çalıştırılan ve  dilendirilen çocukların  topluma kazandırılması  amacıyla " dezavantajlı çocuklar projesinin"startını verdi.  Kaymakamlık, Belediye,Sivil Toplum kuruluşlarının paydaşı olduğu proje kapsamında ilçe esnafına 7 binadet el ilanı dağıtıldı.



     Sokakta çalışan ve dilenen  çocukların, fiziki ve psikolojik olarak maruzkaldığı tehlikeler, dilenen çocuklara para verilmemesi konusunda bir el ilanıile projeye start verdiklerini belirten  Siverek sosyal hizmetler müdürü MustafaKaradağlı yaptığı açıklamada şöyle dedi. " sosyal hizmetler bünyesinde çalışansosyologlar ile birlikte esnafları dolaşarak projenin  içeriğini vevatandaşların neler yapması  gerektiği  yönünden açıklamalarda bulunduk ve konuylailgili  7 bin adet el ilanını esnafımızave vatandaşlarımıza dağıttık" dedi.


    Önümüzdeki günlerde camilerde konu ileilgili bilgilendirme çalışmaları ve ilçe belediyesi zabıta ekipleri çalışan vedilenen çocukların tespit edilmesi çalışmalarının yapılacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER