Siverek'te Deprem

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde 14.07 saatlerinde deprem hissedildi.

Siverek'te Deprem
ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 5.8 şiddetinde orta şiddetli bir deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 1.07'de, merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Deprem yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem Siverek ilçe merkezi ve kırsal mahallelerinde de hissedildi.

Depremin ardından bazı vatandaşlar soluğu dışarıda aldı. Depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı meydana gelmedi. Okullarda öğrencilerin ders gördüğü esnada meydana gelen depremde büyük panik yaşayan öğrenciler kendini dışarı attı. 

GÜNEYDOĞU SALLANDI

Boğaziçi Üniversitesi  Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi'nin, merkez üssünü  Adıyaman'ın Samsan İlçesi olarak saptadığı deprem saat 14.07'de meydana geldi. Yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem  Adıyaman'ın yanı sıra Gaziantep, Kilis, Batman, Şanlıurfa'da da şiddetli hissedildi.

İKİ DEPREM DAHA OLDU

Samsat'ta 5,8 şiddetinde gerçekleşen depremin ardından yerin 7 kilometre altında 4,2 ve 4.4 şiddetinde iki deprem daha meydana geldi.

AFAD 5.5 OLARAK AÇIKLADI

AFAD Deprem Dairesinin tespitine göre, saat 13.07'de  Adıyaman'ın Samsam ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.



Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER