Siverek'te Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Cumhuriyet bayramının 91. kuruluş Yılı etkinlikleri kutlamaları hüzünlü bir şekilde yapıldı..

Siverek'te Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

      Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeCumhuriyet bayramının 91. kuruluş Yılı etkinlikleri kutlamaları hüzünlü birşekilde yapıldı. 


İlçenin Cumhuriyet alanındaki düzenlenen törenlere saygıduruşu, İstiklal Marşıyla başlandı. Cumhuriyet Kutlama törenine İlçe KaymakamıHamza Erkal, Siverek Belediye Başkanı Avukat Resul Yılmaz, Siverek 107 TopçuAlay Komutanı Topçu Kurmay Albay Abdullah Özkantar, Cumhuriyet Başsavcısı AdemCeyhun Nergiz, Daire Amirleri, Gaziler, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı. 


Günün anlam ve önemini belirten Hamza Erkal konuşmasında, "Demokrasi veCumhuriyetin erdemine ve temel değerlerine yürekten inanmanın bilinciyle;cumhuriyetin kurucuları olan, başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmaküzere, tüm şehitlerimize ve gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunarken,Karaman ilinde meydana gelen maden ocağında mahsur kalan 18 işçimizin de bir anönce sağ salim kurtulmasını diliyor ve hepimiz dualarımızı eksiketmeyelim''dedi. 


Konuşmanın ardından öğrencilerin şiirlerinin okuması veokulların geçiş töreninin ardından 29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlamaları sonaerdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER