Siverek'te 30 Okul Müdürü Değiştirildi

Siverek'te 30 Okul Müdürü Değiştirildi

Siverek'te 30 Okul Müdürü Değiştirildi

Şanlıurfa'nın Siverekilçesinde görev yapan 30 okul müdürü değiştirildi.

Değişik okullarda vekurumlarda müdürlük görevi yürüten tecrübeli öğretmenlerin tabi tutulduğupuanlama sisteminde 70'in altında puan alan müdürlerin müdürlük görevlerine sonverildi.

    İlçede görev yapan ve kısa bir süre öncegöreve başlayan şube müdürlerinin ve okullarda bazı öğretmenlerin puan verdiğimüdürlerden tamamına yakını 70 puan barajının altında kalması dikkat çekti.


    Yeni müdürlerin ve eski müdürlerin listehalinde verildiği ve 30'a yakın müdürün görevine son verilmesinin adil olmadığıbelirtildi.


    Görevine son verilen bazı müdürler mahkemeyoluna başvurmaya karar verirken sendikaları ve yetkilileri göreve davet etti.


    Yıllardır Siverek'te görev yapan deneyimli vetecrübeli öğretmenlerin tabi tutulduğu puanlama sistemi ve puanlama sitemindegörev alan şube müdürleri ve öğretmenlerin kimseyi tanımaması dikkat çekti.


    Müdürlük görevine son verilen yöneticileriniddiaları ise çok ciddi.


Söz konusu kurulda gidecek vegelecek müdürlerin listeler halinde belirlendiği ve siyasi baskıyla düşük puanverilerek müdürlerin tasfiye edildiği iddia edildi.


    Torpil ile bazı öğretmenlerin yüksek puanaldığı ve bilinçli olarak ismi belirlenen öğretmenlere düşük puan verilerekmüdürlük görevlerine son verildiği iddialarına yetkililerden henüz bir açıklamagelmedi.


Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER