Siverek İsrail'i Kınadı.

Siverek İsrail'i Kınadı.

Siverek İsrail'i Kınadı.

ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesinde  sivil toplum kuruluşlarından oluşan KudüsPlatformu İsrail'in mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını kınamak için ilçeninGüzel kuyu meydanında toplandı. 


Burada toplanan yaklaşık 600 kişi ilçeninAtatürk ve hürriyet caddelerinden yürüyerek Hükümet konağına kadar sloganlar atarak yürüdü. Hükümet konağıönünde kurani Kerim okunduktan sonra basın açıklaması düzenleyen platform adınabasın açıklamasını Mahmut Hanpolat okudu yapılan basın açıklamasında şöyledenildi. 


Allah'ın selamı rahmeti ve bereketi üzerinize olsun
Bismillahirrahmanirrahim
1948 yılında İslam coğrafyasının göbeğine müzmin bir ur gibi yerleştirilenSiyonist İsrail, altmış küsür yıldan beridir açtığı işgal, zulüm, katliam,işkence çığırını yeni bir aşamaya taşımaya çalışmaktadır. Bu terörist devlet,bir buçuk milyar müslümanın gözlerinin içine baka baka, ilk kıblemiz olanMescid-i Aksa'yı Müslümanlardan arındırmaya, o bölgeyi havralar inşa etmeyeheveslenmek suretiyle Yahudileştirmeye, necis postallarıyla kirletmeyeçalışarak adeta dünya Müslümanlarının sabrını sınamaktadır.
İsrail'in ne yapmaya çalıştığını iyi anlamak gerekir. Mescid-i Aksa'ya yönelikgerçekleştirilen bu organize saldırılar Kudüs'ün Yahudileştirilmesi projesininbir parçası olarak yürürlüğe konmuştur. Dünya Müslümanlarının göstereceği tepkiveya tepkisizlik onlar tarafından iyi analiz edilmektedir. Şunu aklımızdançıkarmamak gerekir: Tepkisizlik beraberinde Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya karşıyeni Siyonist saldırılar için düşmanı daha da cesaretlendirecektir. Onyıllardan beridir Müslüman halkların yaşadığı coğrafyayı fitne ve fesatlarlakan deryasına çeviren başta ABD olmak üzere küresel istikbar güçlerinin busaldırılardan habersiz olduğunu sanma gafletine düşmeyelim.


ABD ve başta İngiltere olmak üzere avanesi, İslam ülkeleri üzerindeki tümemellerini; Müslümanları siyaseten esir almak, kültürel olarak kendinebenzetmek ve Müslümanları birbirine kırdırmak siyasetiyle gerçekleştirmektedir.On yıllardan beridir Müslüman halklar üzerine uyguladıkları siyasi, askeri,ekonomik, kültürel hegamonyayla Müslüman halkları tepkisiz, zulme sesçıkarmayan, tembel, okumayan bir yığına dönüştürmek istemektedirler. Buradanaldıkları cesaretle ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'ya hunharcasaldırmaktadırlar.
Küresel istikbar tüm dünya Müslümanlarının bir araya gelme ihtimali karşısındatir tir titriyor. Onlar tüm cesaretini Müslüman halkların bölünmüşlüğünden,parçalanmışlığından, ortak hareket edememelerinden almaktadırlar. 


Öyleyse ey dünyanın Müslüman halkları!
Harekete geçmemiz için daha hangi değerlerimizin çiğnenmesi gerekmektedir. Bumiskin,uyuşuk ve cesaretsiz duruşumuzun bitmesi için daha ne kadar kanımızınakması gerekmektedir. Bağrımıza hançer gibi saplanmış düşman, tümkutsallarımızı necis postallarıyla çiğnerken, daha ne zamana kadar birbirimizleuğraşacağız.


Allah bize hitaben aziz Kur'an'da şöyle buyurmuyor mu?
"Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın. Ve Allah'ın sizinüzerinizdeki nimetini hatırlayın. Hani siz düşmanlar idiniz. O, kalplerinizinarasını uzlaştırıp ısındırdı ve siz O'nun nimetiyle kardeşler olaraksabahladınız." Ali İmran suresi 103. ayet
Allaha ve Resulüne itaat edin, birbirinizle çekişmeyin; sonra korkuyakapılırsınız da kuvvetiniz gider. Enfal suresi 46. ayet
Bunlar yüce Allah'ın muhkem ayetleri değil midir? Bu yüce ayetlerin dünyazalimlerinin saldırılarına karşı İslam ümmetini yeniden ayağa kaldırmasına nezaman müsaade edeceğiz. 


Ey aziz peygamber Hz. Muhammed (as)ın ümmeti! Ne zaman:
"Ey katil ABD ve onun küresel ve yerel işbirlikçileri! Ey bağrımıza saplanmışzehirli hancer ? İsrail!


Defolun topraklarımızdan, şehirlerimizden, mabedlerimizden. Çekin necisellerinizi üzerimizden! Çekin gidin ve bir daha dönmeyin" deme cesaretinigösterebileceğiz. Oysa Allah bize izzeti bahşettiğini ifade etmektedirmünafikun suresi 8. Ayette:


" Oysa izzet ( güç,onur ve üstünlük) Allah'ın, O'nun Resulünün vemü'minlerindir. Ancak münafıklar bilmezler."
Ama izzetiyle ve şerefiyle Aksa'yı korumaya çalışan yiğitlerimiz var hala. Buitibarla;


Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı mazlum ama onurlu bir şekilde savunan Aksadirenişçilerine selam olsun!


Kanları pahasına Mescid-i Aksa muhafızlığı yaparak şehadete ulaşan İbrahim elAkkari'ye, Abdurrahman Eş-Şeludi'ye, Mu'taz Hicazi'ye ve diğer tüm Aksaşehitlerine selam olsun.


Bizler "Siverek Kudüs platformu" olarak diyoruz ki:
Ey dünya müstekbirleri ve Siyonist İsrail!


Şunu çok iyi bilin ki tüm dünya Müslümanları Allah'ın izni ve Müslümanlarınçabalarıyla tekrar bir araya gelecek ve sizin necis ellerinizi kırarakKudüs'ümüzü ve Mesci-di Aksa'mızı özgürleştireceklerdir inşallah.
Şunu asla unutmayın!


Bu mazlum halklar ayağa kalkacak ve bağrından bir Ömer bir Selahaddin-i Eyyubiçıkaracaklardır.dedi.


Okunan basın açıklmasının ardından dua okuyan kalabalık dahasonra sessizce dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER